30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası
30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

3 Mart Bitcoin analizi: BTC fiyatı dibi görmüş olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, son iki gün içinde bir fiyat tabanı bulmuş gibi görünüyor. Uzmanlara göre yakında daha güçlü bir toparlanma rallisine şahit olabiliriz.

Pazar günkü mum 8 bin 400 dolar civarında bir potansiyel fiyat düşüşü konusunda uyarırken, pazartesi günü yüzde 4,5’lik artış bunu doğruladı. Böylece kısa vadede daha güçlü alım ilgisi ortaya çıkabilir ve kripto para birimini 9 bin 000 doların üzerindeki kilit direnç seviyelerine çıkarabilir.

Küresel piyasalar da Bitcoin yükselişini işaret ediyor

Geleneksel pazarlarda risk sıfırlaması da BTC‘deki kazanımları destekliyor. S&P 500, Wallstreet’in hisse senedi endeksi ve küresel hisse senetleri ölçütü, büyük merkez bankalarının koordine faiz indirimi umuduyla pazartesi günü yüzde 4,6 arttı.

S&P vadeli işlemleri şu anda yüzde 1’lik bir kazanç bildiriyor. Bu arada, altın cuma günkü en düşük seviyesi olan 1.563 dolardan 1.600 dolara yükseldi. Avustralya Rezerv Bankası salı günü erken saatlerde faiz oranlarını 25 baz puan düşürdüğü ve piyasalar Federal Rezerv ve Avrupa Merkez Bankası’nın bu ayın sonlarında bu trende uymasını beklediği için, Bitcoin’deki iyileşmenin sürebileceği düşünülüyor.

Bitcoin geçtiğimiz hafta hisse senetleriyle birlikte keskin bir düşüş gösterdi. Bu da bir koronavirüsün küresel ekonomik büyümeye büyük bir çentik koyacağı korkularını yendi. Altının da marj çağrıları nedeniyle geçtiğimiz hafta geriledi.

BTC günlük grafik

Coindesk analistlerine göre BTC, önümüzdeki 24 saat içinde 9 bin 75 dolara direnç gösterebilir. Bu seviyenin üstüne çıkılırsa odak noktası 9 bin 312 dolara ve baş-omuz boyun çizgisi direncini 9 bin 500 dolara kaydırır.

Fiyatların pazar günkü en düşük seviye olan 8 bin 410 doların altında kapanması durumunda görünüm düşüşe geçecek. Bu muhtemelen 8 bin 213 dolar (24 Şubat) ve 8 bin dolara doğru bir seyre öncülük edecek.

coindesk

İki Bitcoin mumu arasında şaşırtan benzerlik: BTC yükselişe mi hazırlanıyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin