Koreli banka, Samsung ve LG’nin desteklediği Blockchain çözümünü kullanıyor
Koreli banka, Samsung ve LG’nin desteklediği Blockchain çözümünü kullanıyor

Koreli banka, Samsung ve LG’nin desteklediği Blockchain çözümünü kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’nin büyük bankalarından Nonghyup Bank, ticari kullanım için Blockchain tabanlı bir mobil tanımlama sisteminin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Sistem, teknoloji devleri Samsung Electronics ve LG Uplus tarafından destekleniyor.

Blockchain çözümü, teknoloji devlerince destekleniyor

Yerel haber ajansı JoongAng Ilbo tarafından bildirilene göre Nonghyup Bank, Initial DID Association tarafından geliştirilen dağıtık kimlik teknolojisinin ilk ticari uygulamasını başlattığını duyurdu. Güney Kore merkezli banka, Blockchain tabanlı tanımlama sisteminin test aşamasını da tamamladı.

Dernek, Bilim ve ICT Bakanlığı ile Kore İnternet ve Güvenlik Ajansı tarafından denetlenen bir kimlik konsorsiyumu. Sistem Samsung, LG ve SK telekom tarafından destekleniyor.

Konsorsiyumun diğer üyeleri arasında Hyundai Card, BC Card, Shinhan Bank, LG Uplus, KT, Samsung Electronics, KEB Hana Bank, Woori Bank, CJ Olive Networks ve Koscom yer alıyor. Nonghyup Bank Başkanı ve CEO’su Lee Dae-hoon tarafından başlatılan bir demoda, bankanın 20 çalışanı telefonlarından başvuruda bulundu ve sanal kimlik kartı alabildi.

Güney Kore, blok zincir teknolojisinde başı çeken ülkelerden

Yeni kimlik sistemi, personelin kişisel bilgilerinin ve verilerinin daha iyi kontrolünü ve korunmasını sağlamak için tasarlandı. Kimlik sistemi aynı zamanda ofislere erişimi ayarlamak ve yönetmek için de kullanılabiliyor.

Diğer sektörlerde de bu teknolojiyi kullanan Güney Kore, Blockchain teknolojisinin benimsenmesinde ön planda yer alan ülkelerden biri.

coinnounce

ABD’den Kore hükümetine bağlı siber suçluların Bitcoin adreslerine darbe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin