14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?
14 Mart Bitcoin analizi: BTC için dipten alım fırsatı mı?

3 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC hafta sonuna sakin başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

3 Kasım Bitcoin fiyat analizi ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün kritik 6.400 direncinin üstüne çıktıktan sonra bu seviyeyi iyi savundu ve 200 saatlik ortalamasının üzerinde kaldı.
  • Yukarı yönlü 6.450 dolara kadar yükselebilen BTC, daha fazlası için henüz yeterli momentuma sahip değil
  • 100 ve 200 saatlik hareketli ortalamaların arasının iyice daralması yukarı yönlü bir kopma için önemli bir işaret olabilir.

3 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Dün güne 6.450 dolara kadar yükseldikten sonra bu hareketin bir düzeltmesi ile başlayan Bitcoin alt bölgede sınırlı bir geri çekilme yaşadı. Geri dönüşte 6.400 civarında alıcı bulan BTC/USD paritesi için 200 saatlik ortalamasının sağlam bir destek olduğunu teyit etmiş olduk.

200 HO seviyesinden başlayan yükselişlerin ise sınırlı kaldığını görüyoruz. Gün başlangıcında ise 6.400 dolar bandında yataya giren kripto paranın aşağı yönlü sarkması, yeniden 6.400 dolar desteğini deneyebileceğini gösteriyor.

Hafta sonu saatlerinde olduğumuzdan düşük hacimli işlemlerin yüksek dalgalanma hareketlerine neden olmayacağı varsayımı altında Bitcoin’in 6.400 dolar bandında yatay hareket etmesi beklenebilir.

Diğer yandan saatlik hareketli ortalamaların bulunduğu seviyelerin dikkat çekici olmaya başladığını görüyoruz. Zira 100 hareketli ortalamanın oluşan fiyat hareketlerinden dolayı daha uzun vadeli bir ortalama olan 200 saatlik hareketli ortalamaya oldukça yaklaşmış olduğu görülüyor. 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kesmesine neden olacak fiyat hareketlerinin oluşması, Bitcoin’in kazanımlarını artırarak hızlı bir yükselişe geçmesine neden olabilir.

Üst bölgede önümüzdeki hafta için 6.460 dolar ilk hedef olarak görülürken 6.500 dolar seviyesi orta vadede ikinci hedefi oluşturuyor. Alt bölgede ise 6.400 doların aşağısına sarkma durumunda 6.350 dolar seviyesi devreye girecekken, aşağı bölgede 6.300 dolar ana destek olarak önemini koruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD’nin dünden beri negatif bölgede olduğunu görüyoruz. Fakat düşük seviyelerde seyreden MACD bu konumu ile yükselişlerin kısıtlı olduğu ve düzeltme hareketinin henüz tamamlanmadığı izlenimini veriyor.

Stokastik osilatör baktığımızda ise aşırı satım bölgesinde bulunan göstergenin bu seviyede yatay seyrettiği görülüyor. Olası bir yükselişin teyidi için stokastik göstergesinin aşırı satım bölgesinden çıkışı takip edilmelidir.

Trendin gücünü gösteren RSI ve CCI göstergeleri ise nispeten düşük seviyelerinde yatay olarak hareket ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin