İsrailli şirketler, ICO’lar aracılığıyla önemli finansmanlar sağladı
İsrailli şirketler, ICO’lar aracılığıyla önemli finansmanlar sağladı

Araştırma: İsrailli şirketler, ICO’lar aracılığıyla 600 milyon dolardan fazla finansman sağladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni yayınlanan bir rapora göre, İsrailli şirketler 2018 yılının ilk üç çeyreğinde ICO’lar aracılığıyla 600 milyon dolardan fazla finansman sağladı.

İsrailli şirketler, ICO’lar aracılığıyla önemli finansmanlar sağladı

Kripto analitiği ve araştırma şirketi One Alpha geçtiğimiz yıldan bu yana dünya genelinde ICO’ları ve Blockchain projelerini inceledi ve özellikle İsrail’e odaklanarak  Blockchain ve ICO ekosisteminin durumu hakkında bir genel bakış sunmayı hedefledi.

Alpha’nın araştırması, İsrail’deki diğer aktif yatırımlarla birleştirildiğinde, 1,3 milyar dolar değerinde yatırım almış olan 140 aktif Blockchain ile ilgili şirket ortaya çıkıyor. Raporda, şirketlerin %60’ından fazlası ve fonların %88’i ICO ile ilgili. Ayrıca, token satış rakamları, bu dönemde de geleneksel sermaye yatırımları ile sanayi girişimleri için toplanan fonları aşıyor.

Rakamlar, İsrail’deki Blockchain ekosisteminin gücünü gösteriyor

600 milyon dolar rakamı, bu yıl görülen ICO büyümesindeki genel sıçrama ile uyumlu olarak 2017’nin rakamlarına göre bir artışı temsil ediyor. Ancak, İsrail’e özgü ICO’lar için büyük bir sıçrama değil. One Alpha, ülkede firmaların 20’den az token satışında toplam 586 milyon doları bulduğunu gösteriyor. One Alpha CEO’su Yaniv Feldman, rakamların İsrail’deki Blockchain ekosisteminin gücünü gösterdiğini söyledi. Yaniv Feldman, konuya yönelik şunları söylüyor:

İsrailliler küresel nüfusun yüzde 0,1’inden daha azını oluştururken, küresel ICO para toplama miktarının yüzde 3 ila 5’ini oluşturuyor. Bu, İsrail’in Blockchain inovasyonu açısından en önemli ülkelerden biri olduğunu gösteriyor.

İsrail’in aşırı derecede kripto dostu bir ülke olmakla ilgilenmiyor

Daha önce bildirildiği gibi, 2018 yılında İsrail düzenleyicileri Blockchain ve kripto parayla ilgili konularda pozisyonlarını netleştirdi. Geleceğe bakıldığında Feldman, İsrail’in Malta veya Cebelitarık gibi bölgelere kıyasla aşırı derecede kripto dostu olmakla ilgilenmediğini belirtiyor. İsrail’in sanayiyi yerel işletmeleri arttıracak şekilde düzenlemeyi tercih ettiğini ve ülkenin ABD düzenleyicilerini örnek aldığını sözlerine ekliyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin