2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.
2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.

3 büyük Güney Kore kripto para borsası hack olayı ve detayları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore kripto para dünyasında önemli bir rol oynuyor. Çin, sektördeki hakim konumunu kaybettiğinden beri, Güney Kore, Asya’nın en büyük Bitcoin ve altcoin ticaret merkezlerinden biri haline geldi. Bu başarı, potansiyel muhtelif sorunlara yol açmakta, zira bu süreçte çeşitli borsalar hack saldırılarına maruz kaldı. Aşağıdaki üç örnek, 2016’dan beri olayların sadece bir bölümünü temsil ediyor.

Güney Kore kripto para borsası hack olayları

3- Yapizon 5 milyon dolar kaybetti

Yapizon hack saldırısı sonucunda, Bitcoin 3.800 dolar değerindeyken 5 milyon dolar kaybetti.  Ticaret platformu, 2017 Nisan ayında büyük bir hack saldırısına maruz kaldı. Şu anki Bitcoin değeri, bu rakamı 25 milyon dolara yaklaştırıyor ve bu da yıllar boyunca ne kadar kötü şeylerin yapıldığını gösteriyor. Bu süreçte çalınan fonlar hiçbir zaman geri alınmamış olsa da, şirket mağdur olan kullanıcılarına da hemen ödeme yapmadı.

2- Youbit iflas ediyor

Bir kripto para birimi borsasının hacklemesi birçok farklı sonuçlara sahip olabilir. Her ne kadar Youbit kullanıcıları saldırı sırasında az bir para kaybettiyse de, saldırı daha sonra başka birçok sorun yarattı. Yukarıda sözü edilen Yapizon olarak bilinen firma, adını değiştirmesine rağmen hack saldırılarından kurtulamadı.

Nitekim, 2017 yılının Aralık ayında ikinci bir saldırı, şirketi çok önemli bir karar vermeye zorladı. Mevduat ve para çekme işlemlerini durdurduktan sonra şirket bir soruşturma başlattı. Şirketin elinde kalan tüm fonlar müşterilere ödendi, ancak eksik fonlar bu süreçte hiçbir zaman geri alınmadı.

1- Coinrail hack olayı

Güney Kore’nin en önemli ticaret platformlarından biri olan Coinrail, 2018 yılının Haziran ayında bir hack saldırısına uğradı. Hackerlar tarafından yaklaşık 40 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığına inanılıyor. Bu da şirketi geçici olarak tüm hizmetleri askıya almaya zorladı.

Bu olay nedeniyle şeffaflık konusunda birçok endişe ortaya çıktı. Coinrail başlangıçta etkilenen tüm para birimleri açıklamadı ve alınan para miktarını paylaşmadı. Neyse ki, çoğu ayrıntı daha sonra belirginleşti ve maalesef bu borsa, çalınan tüm parayı bu süreçte toplayamadı.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin