ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”
ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”

29 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC geçen yılın en düşüğüne doğru ilerliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

29 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3.440 dolar seviyesindeki önemli destek seviyesini kırarak 3.370 dolara kadar sarktı. (Binance verileri)
  • Geçmiş dönem verilerine göre ise 3.200 dolar bandına kadar sağlam bir destek gözükmüyor.
  • Teknik veriler ise Bitcoin’in satış işlemlerinin ağırlığını yansıtırken henüz toparlanma amaçlı bir sinyal alınmıyor.

29 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Haftaya hızlı bir düşüş ile başlayan Bitcoin, dün bir ara 3.400 doların altına sarktıktan sonra yukarı yönlü bir toparlanma çabasına girdi. Fakat önemli bir destek noktası olan 3.440 doların kırılması sonrası tekrar bu seviyenin üzerine çıkmayı başaramayan BTC/USD paritesi yeni günde de düşüşüne devam etti.

29 Ocak gününe 3.434 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin, sabah saatlerinde gördüğü en düşük seviye olan 3.370 dolara kadar geriledi. Yazımız yayına hazırlanırken 3.385 dolar seviyesinde varlık göstermeye çalışan Bitcoin için düşüş eğiliminin daha ağır bastığı görülüyor.

BTC/USD grafiğinde alt bölgelere baktığımızda geçen yılın en düşük seviyesi olan 3.150 dolara doğru bir yolun açıldığını görüyoruz. En son 15 Aralık 2018 tarihinde görülen 3.150 dolarlık dip sonrası Bitcoin, bu noktadan yükselişe geçerek 4.200 dolara kadar yükselmişti.

Ardından yeniden düşüşe geçen Bitcoin yaklaşık bir aylık sürede genelde yatay olan görünümünü kademeli düşüşler ile aşağı doğru çekti.

Bu kademeli düşüş işlemlerinin yine dünden itibaren gerçekleştiğini görüyoruz. Bitcoin 3.200 – 3.300 dolar aralığında bir destek bulabilirse fiyatlar bir süre daha bu bölgelerde yatayda kalabilir. Diğer bir olasılık ise BTC’nin yeniden 3.150 dolar seviyesini denemesi olacak. Bu dip seviyesinin denenmesi ise belki de yılın en kritik hareketi olacaktır.

Önemli teknik göstergelerden MACD BTC/USD 4 saatlik görünümünde negatif bölgede düşmeye devam ediyor. Bu durum düşüş trendinin devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Diğer yandan Stokastik RSI aşırı satım bölgesinde yatayda hareket ediyor. Bu bölgeden yukarı yönlü bir çıkış yapmadığı sürece düşüşlerin devam edebileceğini görebiliriz. RSI göstergesi de benzer şekilde aşırı satım yapıldığını işaret ederek yatay görünümünü koruyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin