28 ocak bitcoin
28 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC haftaya şok düşüşle başladı

28 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC haftaya şok düşüşle başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Ocak Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktalar:

  • Bitcoin yeni haftaya 3.550 dolar seviyesinden yaklaşık yüzde 4 gerileyerek başladı.
  • Bitcoin bu düşüşle sabah saatlerinde 3.400 dolar seviyesini gördükten sonra bu noktadan toparlanma hareketleri gösteriyordu.
  • Bitcoin gün içerisinde toparlanma hareketinde 3.500 dolar seviyesinin üzerine çıkamazsa düşüş eğilimi devam edebilir.

28 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Hafta sonu işlemlerinde yukarı yönlü bir hamle yaparak 3.600 doların üzerini gören BTC/USD paritesi, devam eden işlemlerde yükselişini devam ettiremedi. Ve kazanımlarını hızlı bir şekilde geri verdi.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde takip ettiğimiz Bitcoin fiyatı 100 mumluk hareketli ortalama seviyesinin altına indikten sonra dünkü işlemlerde 3.570 dolarda konumlanan bu hareketli ortalama seviyesinde önemli bir direnç ile karşılaştı. Ve gün boyu bu seviye geçilemedi.

Yeni hafta açılışında ise Asya işlem saatlerinde kritik direnç seviyesine (3.570 dolar) takılan Bitcoin, bu noktadan hızlı bir düşüş gerçekleştirerek 3.400 dolar seviyesine kadar geriledi. Sonrasında 3.400 dolar bandına tutunmaya çalışan Bitcoin için kritik seviye 3.440 dolar olarak gözüküyor.

Öğle saatlerinde 3.440 dolara tutunmaya çalışan Bitcoin, gün içi hareketlerde bu kritik destek seviyesine tutunabilirse toparlanma hareketine devam edebilir.

Mevcut destek seviyesinin altında bir 4 saatlik kapanış mumu ise Bitcoin’in daha düşük seviyeleri test etmesine neden olabilir. Bu durumda 3.300 doların altına kadar sarkabileceğini görebiliriz.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Önemli teknik göstergelere baktığımızda, 4 saatlik görünümde MACD, hızlı bir şekilde negatif bölgeye doğru eğim gösteriyor. Bu durum satışların devam etme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Stokastik osilatör ise Bitcoin’de aşırı satım yapıldığını gösteriyor. Düşüşlerin sonlandığını teyit etmek için Stokastik osilatörün bu bölgede çıktığını görmek gerekiyor. RSI göstergesi ise 30 seviyesinin altında inmiş durumda olup yönünü güneye çevirmiş durumda. RSI’nın stokastik RSI gibi aşırı satımı işaret ettiği görülüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin