Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

27 Temmuz kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Temmuz Cumartesi, kripto para piyasaları hafta sonunda bir toparlanma yaşıyor. 280 milyar dolara yaklaşan toplam piyasa değeri ile kripto paraların büyük bir çoğunluğu pozitife dönmüş durumda. Kısmi bir toparlanma olarak görebileceğimiz şu an durumda son 24 saatlik işlem hacmi ise 50 milyar dolar seviyesinde.

kaynak: Coinmarketcap

Sermaye büyüklüğüne göre sıralanmış ilk 20 kripto paranın ortalama getirisi ise yüzde 3,13 olarak hesaplandı. Son 24 saatte yüzde 3’ün üzerindeki bu toparlanma hamlesi, piyasanın önemli kripto parası Bitcoin’in de 10.000 dolar sınırını yeniden geçmesini sağladı.

27 Temmuz Bitcoin fiyat analizi

Dün güne 9.600 dolar bandındaki destek alanını test ederek başlayan Bitcoin, bu noktada alıcılar ile karşılaştı. Buna bağlı olarak tüm gün yükseliş eğilimine giren BTC,  günü 9.842 dolar seviyesinde pozitif kapattı.

Asya işlem saatlerinde başlayan yeni gün ise önemli bir sıçrama ile başladı. Yüksek miktarlı alışlar ile 10.180 dolara kadar çıkan Bitcoin, hem kısa vadeli düşüş trendini kırmış oldu hem de önümüzdeki hafta için yükselişin devam edebileceği sinyalleri vermeye başladı.

Piyasada düşüş beklentisi hâkimken 9.600 dolar seviyesine tutunmayı başaran BTC/USD için yeni bir yükseliş formasyonu çizilebilir. Zira 3 kez aynı destek noktasına tutunmayı başaran BTC, aşağı yönlü sert bir esnekliğe sahip olduğunu göstermiş oldu. Bugün için Bitcoin’in şu anki seviyesi 10.060 dolardan100 dolarlık bir aşağı düşüş makul karşılanabilecekken bu miktarın altında bir kayıp, başlama hazırlığındaki yeni yükseliş trendinin ertelenmesine neden olur.

Hafta sonu 10.000 doların üzerinde kalınması ise teknik göstergelerin daha da iyileşmesine neden olacak ve yükseliş olasılığı daha da artacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin