Atlas Quantum’dan bir çok yatırımcının kişisel verileri çalındı!
Atlas Quantum’dan bir çok yatırımcının kişisel verileri çalındı!

Dikkat: Bir borsadan 261.000’den fazla yatırımcının kişisel verileri çalındı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brezilya merkezli kripto para birimi ticaret platformu Atlas Quantum, dün resmi Facebook sayfası üzerinden müşterilerin kişisel verilerinin ele geçirilmesine yol açan büyük bir veri ihlali yaşadığını açıkladı. İddialara göre bu borsadan 261.000’den fazla yatırımcının kişisel verileri çalındı!

Atlas Quantum’dan bir çok yatırımcının kişisel verileri çalındı!

Atlas Quantum, 25 Ağustos Cumartesi günü meydana gelen ihlal olayını keşfetti ve zaten bir soruşturma başlattı. Şirket, bu olayının kullanıcı hesaplarından gelen fonları etkilemediğini bildirerek, birçok kişisel verinin sızdırıldığını itiraf etti.

Atlas Quantum sızıntıyı bulduktan sonra, veri tabanını daha fazla saldırıya karşı korumak için önlemler aldı. Olaydan sonra platformun bazı işlevleri geçici olarak duraklatıldı. Ancak şirket, kullanıcılara şifrelerin ve şifrelenmiş anahtarların tehlike altında olmadığı konusunda güvence verdi.

Atlas Quantum, Brezilya merkezli bir yatırım ve ticaret platformu

Veri ihlali endeksi sitesi olan Have I Been Pwned’e göre olay 261,000’den fazla müşteriyi etkiledi. Müşterilerin çalınan verileri isimlerini, telefon numaralarını, e-posta adreslerini ve hesap bakiyelerini içeriyor. Bildirildiğine göre verinin yüzde 24’ü zaten Pwned Pwned üssünde bulunuyordu.

Atlas Quantum, Brezilya merkezli bir yatırım ve ticaret platformu ve borsa aracılığıyla 27 milyon dolardan daha fazla varlığı yönetiyor. Temmuz 2018’de, merkezi olmayan bir borsa platformu olan Bancor’un, farklı hesaplardan 12 milyon dolardan fazla çalınan bir hacker saldırısına uğradığı iddia edildi.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin