26 ocak bitcoin
26 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC bu sefer kanalı kırabilecek mi?

26 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC bu sefer kanalı kırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar;

  • Bitcoin dün yine 3.580 – 3.530 dolar bandı arasında işlem gördü.
  • 530 dolarda devamlı alıcı bulan BTC’nin bu seviyeden başladığı yükseliş 3.580 dolarda direnç ile karşılaşıyor.
  • Hafta sonu ilk saatlerde Bitcoin yeniden kanalın üst bandı 3.580 doları test ediyordu.

26 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Piyasadan çekilmiş gibi görünen büyük oyunculardan dolayı Bitcoin ilk direnç seviyesi olarak tespit ettiğimiz 3.580 dolar seviyesini geçemiyor. Bu noktadan gelen satışlar ile Bitcoin yeniden gerileyerek 3.530 dolar seviyesine kadar dalgalı fiyat hareketleri gösteriyor.

Ancak geçmiş fiyat hareketlerine baktığımızda bu durumun bu şekilde daha fazla devam etmeyeceği ön görüsünde bulunabiliriz. Mevcut sınırları aşan bir 4 saatlik kapanış mumu Bitcoin fiyatını tetikleyebilir.

Yazımız esnasında 3.580 doları test eden Bitcoin, TSİ 11.00 itibarıyla yeni mum görünümüne geçecek. Bu hareketin başlangıcı 3.580 doların üzerinde olursa BTC/USD paritesinin yukarı yönlü hızlı şekilde hareket ettiğini görebiliriz. Bu direnç seviyesi aynı zamandan 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalama seviyesine denk geliyor. Ve başarılı bir şekilde kırılması durumunda hedef 3.650 dolarda konumlanmış 200 mumluk hareketli ortalaması olabilir.

Bu veriler ışığında piyasa yatırımcılarının 3 ve 4 saatlik fiyat grafiklerine yoğunlaştığı görülüyor. Zira bu saatlik grafiklerdeki önemli hareketli ortalamalar olan 100 ve 200 mumluk ortalamalarda anlamlı tepkiler görülüyor.

Buna göre 3 saatlik görünümdeki 3.620 dolar seviyesindeki 200 mumluk hareketli ortalamada ara hedef olarak takip edilebilir.

Eğer öğleden önceki mum kapanışı 3.580 doların altında kalırsa BTC/USD paritesi yeniden bir gevşeme göstererek 3.530 dolarda oluşan destek noktasına doğru yeniden hareket edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Teknik açıdan yükselişi test etmeye çalışırsak;

  • 4 saatlikte MACD, uzun bir süredir pozitif bölgede yatay seyrediyor. MACD histogramının negatife dönmemesi BTC’de yükselişin düşüşten daha yüksek ihtimal olduğunu gösteriyor.
  • Stokastik RSI, son alışlar ile birlikte aşırı alım bölgesine girmek üzere bu durum yükselişlerin bir miktar daha devam etmesine neden olabilir. Bu durumda ise BTC 3.580 doların üzerinde kalır ve yeni yükseliş hareketi için bir miktarda yatayda hareket edebilir. Burada önemli olan 3.580 dolar kırıldıktan sonra bu noktanın destek olarak kullanılabilmesi.
  • RSI göstergesinde ise yukarı yönlü bir eğilim görüyoruz. Kritik 50 seviyesinin üzerine çıkan RSI, yükseliş yönlü olumlu sinyaller veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin