2,6 milyon İngiliz vatandaşının kripto para sahibi olduğu ortaya çıktı
2,6 milyon İngiliz vatandaşının kripto para sahibi olduğu ortaya çıktı

2,6 milyon İngiliz vatandaşının kripto para sahibi olduğu ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesi yaklaşık 2,6 milyon İngiliz vatandaşının hayatlarının bir noktasında kripto para satın aldığını ortaya koydu. Bugün yayımlanan araştırmada İngiltere’de yaşayan vatandaşların kripto para piyasasıyla nasıl etkileşime girdiğine dair birtakım bulgular elde edildi.

Yetişkinler arasında her yüz kişiden dördü kripto para sahibi

Araştırmaya göre genel yetişkin nüfusun %3,86’sını temsil eden 1,9 milyon vatandaş şu an itibarıyla kripto sahibi. Elde edilen bu veri, son araştırmadan bu yana yüzde 3’lük önemli bir artışı temsil ediyor.

Kripto sahiplerindeki belirgin yükselişin yanı sıra, endüstrinin farkındalığı da artıyor gibi görünüyor. Kripto paralara dair duyuma sahip olduğunu belirten yetişkinlerin oranı son bir yılda yüzde 42’den yüzde 73’e yükseldi.

Yüzde 75’in kripto varlığı 1.000 sterlinin altında

FCA’in araştırması, şu anda kripto para tutan 1,9 milyon kişinin yüzde 75’inin 1.000 sterlin değerinden daha az kripto para sahibi olduğunu ifade ediyor. Yüzde 83’lük bir kesim ise kripto varlıklarını Birleşik Krallık tabanlı borsalardan satın almıyor. Ayrıca genel olarak kripto sahiplerinin teknik bilgi düzeyi; oynaklık ve benzer riskleri anlamak konusunda gayet iyi bir noktada. Bilgi birikimi konusundaki en bariz istisna ise, kripto para ticaretinin tüketici korumaları kapsamında olduğunu zanneden 300.000 kişilik bir yatırımcı grubu…

Bununla paralel olarak, İngiliz kullanıcıların kripto para satın almasındaki en popüler neden, kripto piyasalarındaki oynaklığın “para kazandırabilecek veya kaybettirebilecek bir kumar gibi olması”.

Reklamlar tüketici alışkanlıklarını etkiliyor

Araştırmadaki bir diğer önemli bulgu, kripto paralar ile ilgili reklamların görünürdeki yaygınlığı ve bunların tüketici kararları üzerindeki etkisi.

Mevcut ve eski sahiplerin %45’i kriptoyla ilgili bir reklam gördüklerini, bunların %35’i (400.000 kişi) ise reklamların kripto satın alma olasılıklarını artırdığını söyledi. Genel olarak, mevcut ve eski kripto sahiplerinin %16’sı reklamlardan etkilendiklerini belirtti.

kripto, kripto para, kripto para piyasası, anket, yorum, tahmin

Bu haftanın başlarında bildirildiği üzere, FCA tüm yerel kripto operatörlerini bugüne kadar otoriteye kaydolmaya çağıran ayrıntılı bir açıklama yaptı. En son kayıt gereklilikleri, öncelikle Kara Para Aklamanın Önlenmesi ve Terörle Mücadele Finansmanı alanlarında bir dizi özel uyum önlemiyle birlikte sunuluyor.

Bu arada bugünkü Ethereum analizimizi henüz okumadıysanız mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Önemli teknik bulgular söz konusu.

Ayrıca ünlü bir analist, son Bitcoin tahmini ile adeta gönüllere su serpti. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Sanırım yakında elde avuçta tutuluçak bir para diye birşey kalmıcak. Ben bu covid-19 unda bu işe büyük ölçüde öncü olucağını düşünüyorum. Artık insanlar nakit yerine kartla ödeme yapıyorlar ve yakında bu ödemeler için farklı ara bilrimleri ile de kart vastasıyla ödemeler artacagını düşünüyorum. Bence dünya genelinde çok yakın zamanda parasal konuda çok farklılıklar olacağını düşünüyorum..

    Reply
Bizi Takip Edin