Kripto para birimleri 2019 da en büyük teste tabi tutulacak
Kripto para birimleri 2019 da en büyük teste tabi tutulacak

Travis Kling: “Geleneksel piyasalar krize girerken 2019 Kripto para birimlerinin yılı olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri 2018’de iyi bir yıl geçirmedi. Borsalarda da benzer bir şey oldu. Örneğin, bu yıl eylül ayında yeni bir seviyeye yükseldikten sonra Nasdaq’ın endeksi %22 gerileyerek yeni bir ayı piyasasına girdi.

Geleneksel piyasalar krizde

Yine de, Nasdaq bu yıl önemli kayıplar kaydeden tek pazar değil. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası, aynı zamanda yüksek seviyesinden neredeyse %30 düştü. Diğer birçok endeks de benzer şekilde davrandı. Almanya’da bankacılık sektörü de iyi performans göstermiyor. Alman Bankalar Endeksi bugüne kadar %52 oranında değer kaybetti.

ABD Federal Rezervi (FED), pazarların bu yılın son aylarında aldığı düşüş eğiliminde önemli bir rol oynadı. FED, gösterge ekonomisinin faiz oranını %2,5’e yükseltti ve gelecekte yavaşlayan bir ekonomiden korkan yatırımcılar arasında olumsuz bir duyarlılık yarattı.

Kripto para birimleri 2019 da en büyük teste tabi tutulacak

Bitcoin (BTC), 2008 mali krizi sırasında, bankalara ve diğer geleneksel finansal kurumlara bağlı olmayan farklı bir finansal dünya oluşturmak için kuruldu. Ancak, şimdiye kadar kuruluş amacına uygun ciddi bir sınavla karşılaşmadı. Fakat, geleneksel finansal sistem bir kez daha çökerse, işler bir çıkmaza girebilir. Kripto alanındaki birçok analist, kripto para birimlerinin piyasa çöküşü sırasında nasıl performans göstereceğini merak ediyor.

Yakın tarihli bir Tweet’te, İkigai Asset’in Kurucusu ve Baş Yatırım Sorumlusu Travis Kling, geleneksel varlıklarda bir ayı piyasasında kripto para birimlerinin bulunmadığını yazdı. Bu durum nedeniyle, 2019’da Bitcoin ve kripto para birimlerinin en iyi performans gösteren varlık sınıfı olması bekleniyor.

Krizde olan ülkeler kripto paralara yöneliyor

Döviz krizi borcu olması durumunda Bitcoin’in fiyatında bir artış göreceğine inanan başka uzmanlar da var. Venezüella’ya olanlara benzer bir şey ya da Türkiye ve Arjantin’e olanlar her yerde gerçekleşebilir. Venezuela’da, enflasyon oranı yüzde 1 milyona veya daha fazlasına ulaşabilir. Bireyler para kazanmak ve işlem yapmak için Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini kullanıyor. Dash, ülkedeki birçok insan tarafından kullanılan en yaygın kripto para birimidir.

Küresel ekonomi ılımlı bir resesyona girerse, kripto para birimleri bu kadar olumlu davranamaz. Yatırımcılar diğer zararlarını karşılamak için kriptolarını satmayı tercih ediyorlar. Bu durumda para birimlerini daha istikrarlı ve daha derin bir kriz olmadan yola devam etmesine yarayacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin