24 Ocak Bitcoin
24 Ocak Bitcoin fiyat analizi - Kripto Para Haber

24 Ocak Bitcoin fiyat analizi: Son gelişmeler BTC’yi nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

24 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Dün 3.580 dolar seviyesinden güne başlayan Bitcoin, bu noktanın üzerine çıkamayarak daha çok satıcılı bir seyir izledi.
  • Yaşanan düşüşün ise 3.530 dolarda seviyelerinde destek bulduğu görüldü.
  • Piyasada yaşanan gelişmeler ise henüz Bitcoin fiyatı üzerinde gözle görülür bir etki oluşturmadı.

24 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bir önceki günü pozitifte kapatan Bitcoin 3.600 dolar sınırına kadar dayanmıştı. Fakat dünkü satıcılı seyir kripto paranın yükselişini engelledi ve 3.550 dolar seviyelerinde bir gün kapanışı görüldü. Bitcoin’in önemli hareketli ortalama seviyelerinde sağlam bir dirençle karşılaştığını görüyoruz.

Yeni güne 3.550 dolar seviyesinde bulunan 100 saatlik hareketli ortalama seviyesini test ederek başlayan Bitcoin, bu noktayı geçme konusunda başarısız olunca 3.530 dolardaki destek seviyesine kadar geriledi. Bu bağlamda 3.550 dolar gün içi ilk önemli direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bir sonraki direnç seviyesi ise 3.600 dolar öncesi 3.590 dolar ikinci bir direnç noktası takip edilebilir.

Aşağı bölgede ise dünden beri görülen satış hareketleri 3.530 dolar civarında sonlanıyor. Ayrıca bu seviyenin çoklu saat dilimlerinde aşağı yönlü kırılamamış olması 3.530 dolarda sağlam bir destek olduğunu gösteriyor. Bu seviyenin kırılması sonrası ise 3.510 dolar 3.500 doların kırılma durumu öncesi kritik bir destek olarak duruyor.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise özetle Bitcoin fiyatı üzerinde satış baskının devam ettiği görülüyor.

Piyasadaki gelişmeler

Gündemin en önemli gelişmesi ise VanEck-SolidX Bitcoin ETF başvurusunun geri çekilmesi. Bu önemli gelişme henüz Bitcoin piyasasında fiyatlanmamış gibi duruyor. Başvurunun geri çekilmesinin nedeni ABD kısmi hükümet kapanmalarından kaynaklı olduğu için piyasa bunu olumsuz olarak algılamamış olabilir. Sonuç itibarıyla yapılan açıklama göre bu geri çekilme ret almasının önlenmesi adına dondurulmuş bir karar olarak duruyor.

Diğer yandan henüz oldukça sıcak bir haber olması ve yankılarının devam etmesi beklendiğinden ABD seans açılışına denk gelen 16.00 sularında Bitcoin fiyatında önemli dalgalanmalar olabilir. Yüksek volatiliteli hareketler için destek ve direnç noktaları önemle takip edilmeli.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin