461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?
461 milyon dolarlık Bitcoin transfer edildi! Yükseliş sinyali mi?

24 Ekim Bitcoin analizi: Hızlı BTC düşüşü sonrası gözler yeni destek noktasında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dün yaşadığı sert düşüş sonrası 7.500 – 7.300 dolar bandında dengeye bulmaya çalışırken eğilimin hala düşüş yönlü olduğunu görüyoruz. Özellikle ana destek noktası olarak takip ettiğimiz 100 haftalık ortalamanın (7.747 dolar) kırılması düşüş yönlü görünümün daha da derinleşmesini sağladı. Şimdi sırada yeni bir destek noktası var.

Bitcoin fiyat analizi

Dün yaşanan çöküşün ardından 50 saatlik MA’nın 100 saatlik MA’yı aşağı yönlü kırdığını gördük bu kısa vadede düşüşün devam edebileceğinin bir göstergesi. Yaşanan gerilemeyle beraber Bitcoin fiyatı, Mayıs 2019’da görülen dip seviyelere geri dönerken düşüşün devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

4 saatlik BTC/USD grafiğinde mevcut düşüşü tahlil etmek için Fibonacci düzeltme seviyelerinden faydalanacağız. Grafiğe baktığımızda düşüşün 22 Ekim tarihinde 8.313 dolar zirvesinden başladığı açıkça görülüyor. 23 Ekim dip seviyesi ise 7.298 dolar olarak kaydedildi. Bu iki noktayı referans alarak belirlediğimiz Fibonacci seviyelerine göre bir toparlanmanın başlaması için BTC/USD paritesinin yaklaşık 7.450 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanışa ihtiyacı var.

Dün düşüş sonrası gelen tepki alımları her ne kadar 7.450 doları zorlasa da satış baskısının devam etmesiyle BTC fiyatı yeniden geriledi. Sabah saatlerinde 7.400 doların hemen altında işlem gören BTC, için toparlanma başlangıcı olarak 7.450 dolar hala gündemini koruyor. Bu hareket gelirse BTC/USD’nin Fibo’ya göre sırasıyla 7.683 – 7.800 – 7.917 dolar seviyelerine doğru hedefleri bulunuyor.

Bitcoin’de gözler 50 haftalık ortalamaya çevrildi

BTC/USD için bir dip seviyesi tespit etmek için malum fiyat hareketlerinden dolayı BTC fiyatına daha geniş perspektifte bakmalıyız. 100 haftalık MA’nın (7.747 dolar) artık bir direnç olarak çalışacağı Bitcoin’de yeni destek noktası 6.785 dolar seviyesinde bulunan 50 haftalık hareketli ortalama. Yaklaşık olarak son bir yılın ortalamasını veren bu değer, Bitcoin fiyatı için bir denge görevi görebilir. Henüz tutunacak bir dal bulamayan Bitcoin alıcıları, geçen haftalarda da piyasada konuşulan 6.000 dolar seviyelerini bekliyor olabilir.

Diğer güncel Bitcoin ve altcoin analizlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin