1 Kasım Chainlink ve Dash analizi: LINK ve DASH'te sıradaki yön ne olacak?
1 Kasım Chainlink ve Dash analizi: LINK ve DASH'te sıradaki yön ne olacak?

24 Aralık Bitcoin fiyat analizi: BTC Asya işlem saatlerinde coştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

24 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dünkü yatay hareketlerde 4.000 dolara tutunmayı başarınca bu noktadan hızlı bir yükseliş yaşadı.
  • Yeni gün başlangıcında 1 saatte yüzde 7 civarında bir yükseliş ile 4.380 dolar görüldü.
  • Şu an yükseliş ivmesi içinde olan BTC 4 saatlik grafiğinde 100 HO’nun 200 HO’yu yukarı yönlü kesmesi kritik bir detay olarak duruyor.

24 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin hafta sonuna doğru yaşadığı düzeltme ile hafta sonuna 4.000 doların biraz altında başlamıştı. Haftanın son iki günü boyunca yatayda fakat hafif de olsa yukarı çıkma çabaları gösteren Bitcoin, dalgalı şekilde seyretti.

Hafta sonu hareketlerinde 4.000 doların üzerine çıkıp buraya tutunma konusunda başarılı olan BTC/USD paritesi, alıcıları cesaretlendirdi. Ve işlemlerin açıldığı Asya işlem saatlerinde Bitcoin başta olmak üzere kripto paraların çoğunda sağlam yükselişler gördük. Buna göre BTC, fiyatını 4.380 dolara kadar yükseltti.

Yakın zamandaki fiyat hareketlerine göre 4.300 doların önemli bir direnç olarak görüldüğü BTC/USD paritesinde gün içerisinde bu seviyenin üzerinde kalabilirse, yeni bir yükseliş dalgası görülebilir. Bu durumda BTC’nin ilk hedefi 4.500 dolar olarak görülüyor.

Bu son yükseliş hamlesi aynı zamanda 4 saatlik BTC/USD paritesinde 100 hareketli ortalamanın 200 hareketli ortalamayı yukarı yönlü kesmesi, piyasa tarafından olumlu bir hareket olarak algılanabilir. Ve bu pozisyon, yükselişi tetikleyici bir hareket olabilir.

Şu an 4.320 dolar seviyelerinde seyreden Bitcoin için aşağı yönlü senaryoda ilk hedef 4.300 dolar iken bu seviyenin kırılması durumunda 4.180 dolar seviyeleri destek noktası olarak önemli bir konuma gelecektir. 4.180 – 4.000 dolar alanı ise BTC için hala önemli bir destek bölgesi olma özelliğini koruyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, yönünü pozitife çevirmiş durumda ve yükseliş yönlü hareket ediyor.
  • Stokastik RSI göstergesi, bu ani yükseliş ile aşırı satım bölgesi sınırından dik bir yükseliş gösteriyor. Bu da yükselişin devam edeceği yönünde algılanabilir.
  • RSI göstergesi de 67 seviyesi ile oldukça olumlu konumda.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin