23 ocak bitcoin
23 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC kanal hareketini yukarı yönlü kırdı

23 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC kanal hareketini yukarı yönlü kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

23 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin, dün içinde bulunduğu kanalı yukarı yönlü kırarak fiyatını, 3.500 dolar bandına taşıdı.
  • Dün kanal hareketleri boyunca ise yine kısa süreli yüksek volatilite işlemleri görüldü.
  • Destek seviyesi olan 3.510 dolar seviyesini iyi savunan Bitcoin, bu şekilde kısa vadeli direnç seviyesini kıracak gücü topladı. (Binance verileri)

23 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

BTC/USD paritesi yaklaşık 4 gündür yatay bölgede ve dar alanda fiyat hareketleri gösteriyordu. Dün öğleden sonra ise düşük hacimli işlemler yerini yüksek bir volatiliteye bırakarak, BTC fiyatı ilk olarak 3.434 dolara kadar düştü. Sonrasında bu seviyede kalıcı olmayan Bitcoin, hızlı şekilde yükselerek 3.570 dolar seviyesine kadar yükseldi.

Dün iki saatlik zaman diliminde görülen bu inişli çıkışlı hareketlerde alıcılı işlemler daha ağır basınca yukarı yönlü kısa vadeli bir trend başladı. Yükseliş hareketi 3.608 dolara kadar sürerken ardından 3.600 dolar seviyelerinde satışların gelmesi Bitcoin’i yeniden 3.500 dolar bandına geri itti.

Yükseliş sonrası bu sefer 3.500 dolar bandında yatay fiyat hareketlerine giren Bitcoin, 3.560 dolar seviyesinde bulunan 100 saatlik hareketli ortalamasını destek yapmış durumda. Diğer yandan 100 HO’nun hemen üzerinde konumlanan 200 saatlik hareketli ortalama 3.580 dolar civarlarında bulunuyor. Bu seviye ise yükseliş yönlü hareketlerde bir direnç oluşturmuş durumda.

Bitcoin öğleden sonraki hareketlerde 200 saatlik hareketli ortalamasının üzerinde fiyatlanabilirse yükselişine devam edebilir.

Bunun yanında BTC/USD paritesine daha geniş perspektiften baktığımızda 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalama da 3.600 dolar seviyesinde konumlanmış durumda. Bu seviye gün içi en önemli direnç seviyesi olup geçilmesi durumunda Bitcoin, 3.700 dolar seviyesine doğru hareket edebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD, son sıçrama sonrası kendini pozitif bölgeye atmış durumda.
  • Stokastik RSI, aşırı alım yapıldığını gösterirken aşağı doğru yönelimi fiyatlarda bir miktar gerilemeye ve direnç noktalarında zorlanmaya neden olabilir.
  • RSI, kritik 50 seviyesinin altında yatay konumunu sürdürüyor. Bu seviyenin altında kaldıkça yükselişi tetikleyici bir hareket beklenmiyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin