22 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeyi sürdürücek mi?
22 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeyi sürdürücek mi?

23 Nisan Bitcoin teknik analizi : Boğalar yeniden sahnede!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta itibariyle Bitcoin’in dolar karşısındaki grafiğine baktığımızda, genel bir yükseliş trendi gözümüze çarpıyor. 23 Nisan Bitcoin fiyat hareketlerini incelediğimizde, bu hafta başlangıcı ile birlikte ise, bir yükseliş kanalı içinde bulunan Bitcoin’in direnç noktalarını test edeceğini göreceğiz. Direnç noktaları geçilemediği taktirde, bir satış baskısına maruz kalınırsa, bu seferde fibo seviyelerinden oluşan destek noktaları yakından takip edilmelidir.

23 Nisan Bitcoin teknik indikatör sinyalleri

Grafiği incelediğimizde, 100 SMA( basit hareketli ortalama)’nın uzun vadeli trendi gösteren 200 SMA’nın üzerinde seyrettiğini görüyoruz. Artış trendine işaret eden bu hareket, eğer 200 SMA’nın altına düşerse, trendin tersine döndüğünü görebiliriz.

5 Marttaki tepe noktasından, 1 Nisandaki dip noktaları referans alınarak, Fibonnaci destek ve direnç noktalarını belirlemek için çizilen doğrultuya baktığımızda ise fibo 0.50 seviyesi olan 9000 dolar direncinin test edildiğini görüyoruz. Bu seviye, aynı zamanda belirlediğimiz kanalın içinde bulunan Bitcoin fiyatının hemen hemen üst kanal çizgisine denk gelmektedir. Bu direnç sağlıklı bir şekilde geçilirse, bir sonraki hedef fibo 0,618 seviyesi olan, 9658 dolar olarak gözükmektedir. Fibo 0,50 direnci başarılı bir şekilde geçilemez ise ilk destek noktası olan fibo 0,382 seviyesi olan 8400 dolar desteğinin çalışması muhtemel gözükmektedir.

Bitcoin yönünün tahmini için kullanılabilecek olan diğer bir indikatör olarak Stokastik göstergesine baktığımızda ise şu an için bize aşırı alım bölgesinde olduğumuzu göstermektedir. Stokastik gösterge grafikte gördüğünüz gibi 80 seviyesinin üstü, piyasada aşırı alım seviyesi olarak adlandırılır. Fiyat bu hacimde bulunurken, satış gelme olasılığı daha yüksek olarak kabul edilebilir.

2304 bitcoin grafigi
kaynak: tradingview

Piyasa temel analiz sinyalleri

Borsalar, satın alma siparişlerinin faaliyetin yüzde 92’sine yaklaştığını ve rallide geride kalmayacak şekilde daha fazla yatırımcının çekildiğini bildiriyor. Bazıları, Bitcoin’in bu çeyrekte 20.000 doların üstüne çıkabileceğini tahmin ediyor.

Risk iştahı ise piyasalarda da çoğunlukla destekleniyor. Bu da traderların hisse senedi ve emtia gibi geleneksel varlıkların dışında işlem yapmaya istekli oldukları anlamına geliyor. Kripto para birimi endüstrisindeki moral, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca önemli ölçüde iyileşti. Bitcoin fiyatı ise, Büyük hedge fonları ve piyasadaki satın almalar hakkındaki haberlerin de etkisiyle arttı.

newsbtc

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

 

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin