Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor
Bitcoin küresel piyasalardan ayrışıyor

22 Ocak Bitcoin analizi: BTC fiyatı için sıradaki durak neresi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kıdemli analist Dmitriy Gurkovskiy, Bitcoin fiyat hareketi için gelecekte beklediği senaryoları paylaştı. İlerleyen satırlarda uzman analistin görüşlerini bulabilirsiniz.

Dijital varlık fiyatları halen alıcıları mutlu ediyor. Boğalar baskı yapmaya devam ediyor. Varlıklar kısa vadede kendi direnç seviyelerini kıramasalar bile, düzeltme piyasaya daha düşük fiyatlarla girme fırsatı sağlayacaktır.

Bitcoin şeması başka bir tersine dönüş deseni gösteriyor. Kripto para birimi 6.875 dolara düşerse, büyüme potansiyeli 12.000 dolarda kalacaktır. Büyük olasılıkla, böyle bir hareket, fiyatı yukarı doğru itmeye devam etmeden önce boğalar için bir tür duraklama olarak düşünülebilir.

Diğer varlıklar da yukarı doğru işlem görmeye devam edebilir ancak direnç seviyesini test ettikten sonra fiyatın genellikle aşağı doğru toparlandığını hatırlamak çok önemli. Teknik analiz bakış açısından, bir varlık düzeltmesini bitirdiğinde veya direnç alanını kırdığında satın alma için mükemmel bir an ortaya çıkabilir.

Bitcoin analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?

Günlük grafikte, Bitcoin azalan kanalın üst sınırını test ediyor.

Düzgün bir yükseliş hareketine devam etmek için, boğaların fiyatı 9.800 doların üzerine çıkarması ve böylece yukarıda belirtilen kanalı kırması gerekli.

Büyüme senaryosunu doğrulayan bir başka şey de RSI’daki düşüş trend çizgisinin kırılması. Bu da düzeltmenin sona erdiğini ve fiyatın yükseliş eğilimine devam edebileceğini gösteriyor. Ayrıca varlığın mevcut seviyelerden düşebilmesi ve desteği 6.875 dolardan test etme olasılığı gözardı edilmemeli. Bu durumda, çift İnvertör Baş ve Omuz desenini oluşturabilir. Bu yüzden fiyatın düşmesi beklenebilir ancak daha sonra hedef ile 12.965 dolardan yeni bir büyüme görülebilir.

Yine de, piyasa yeni düşük seviyelere ulaşırsa ve 5.890 doların altına düşerse bu senaryo artık geçerli olmayabilir. Sonuç olarak 6.875 dolar ayılar için muhafazakar bir alan olabilir ancak boğa baskısı bu fırsatı engelleyebilir.

H4 tablosunda görebildiğimiz gibi, Bitcoin yukarı doğru işlem yapmaya devam ediyor. Hareketli ortalamalar yükseliş eğilimini gösteriyor. Ana ticaret fikri, varlığın 8.355 dolarlık desteği test edip büyümeye devam edebileceğini ima ediyor.

Bu senaryo, yükselen kanalın alt sınırından bir geri tepme ve RSI’daki destek hattının test edilmesi ile teyit edilebilir. Gördüğümüz gibi, gösterge bu çizgiden daha önce geri döndü. Bununla birlikte, BTC eğer 7.625 doların altına dek gelirse, bu senaryo artık geçerli olmayabilir. Bundan sonra, piyasa 6.875dolarlık hedefle aşağı doğru işlem görmeye devam edebilir.

coinspeaker


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin