5 Nisan Ethereum analizi: ETH için destek ve direnç seviyeleri, teknik göstergeler ve daha fazlası
5 Nisan Ethereum analizi: ETH için destek ve direnç seviyeleri, teknik göstergeler ve daha fazlası

22 Mayıs Ethereum Fiyat Analizi: ETH 700 doların altını gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

22 Mayıs Ethereum fiyatı ile ilgili önemli noktalar

  • ETH fiyatı hafta sonu gerçekleştirdiği zirve olan 724 dolar seviyesinin üzerine çıkmakta başarısız oldu ve ABD Dolarına karşı aşağı yönlü bir trende döndü.
  • Dün itibariyle en önemli yükseliş çabası ETH / USD saatlik grafikte 706 dolardan başlayıp, 720 dolarda son bulan fiyat hareketiydi.
  • Parite şu an 700 $ ‘ın biraz altında ve 100 saatlik basit hareketli ortalama seviyelerinde hareket ediyor.
  • Ethereum fiyatı ABD Doları ve Bitcoin’e karşı baskı altında gibi gözüküyor. 708 dolar destek seviyesine tutunamayan ETH / USD çifti, şu an için 700 doların altında fiyatlanırken, yakın vadede 680 doların altında işlem yapılabilme sinyalleri de veriyor.

22 Mayıs Ethereum fiyat trendi

725 dolar direncini geçemeyen, ETH fiyatı bu seviyeden satışların artması dolayısıyla ABD dolarına karşı aşağı yönlü bir harekete başladı. Paritenin düşüşü sonrası, dün kısa vadeli bir toparlanma çabası görülse de, ETH fiyatı bu sefer 720 dolardan gelen satışlar ile hızlı bir şekilde düşerek, sırasıyla 710 dolar ve 700 dolar desteklerini kolay bir şekilde geçti.

ETH’nin son dip seviyesi olan 656 dolar seviyesi ile dün itibariyle gerçekleştirdiği zirve olan 724 dolar seviyesi baz alınarak belirlenen önemli Fibonacci noktalarından yüzde 50 fib düzelme seviyesinin aşığı yönlü kırılması ise düşüş yönlü kapıları açarak fiyatın 100 saatlik hareketli ortalamanın altı olan 700 doların altına gerilemesine neden oldu.

Daha da önemli olan fiyat hareketi ise dün gerçekleşen 707 dolardan başlayıp, 720 dolara kadar olan yükseliş trendiydi. Kısa vadeli bakıldığında şu an 700 dolar psikolojik sınırının altında bulunan ETH paritesi gün içerisinde eğer bu seviyenin üzerine çıkmayı başarırsa, ETH fiyatı, yeniden 725 dolar seviyesinde bulunan direnç noktalarını test edebilir.

22 mayis ethereum

Grafiğe baktığımızda, fiyat şu an 700 doların altında ve baskı altında gözüküyor. Tespit edilen bir sonraki destek noktası olan 677 dolara doğru bir hareket görülmesi, düşüşleri hızlandıracak bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu seviyede aşağı yönlü kırılırsa, diğer ikinci bir destek noktası olarak 656 doları takip edeceğiz.

Önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD: MACD yavaşça satıcı bölgesine doğru kayıyor.

Saatlik RSI: RSI is 50 seviyesinin altında hareket ediyor.

Ana destek seviyesi: 677 dolar

Ana direnç seviyesi: 700 dolar

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin