Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

22 Ekim Bitcoin analizi: BTC 100 MA seviyesinde kritik bir eşikte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 20 Ekim tarihinde 8.300 dolar seviyesine yükseldikten sonra 4 saatlik grafikte 100 mumluk hareketli ortalama (MA) seviyesinde(8.189 dolar) denge buldu. BTC fiyatının son 48 saatlik periyotta 100 MA’yı kendisine destek yaparak oldukça düşük volatilitede devam ettiğini görüyoruz.

Bitcoin fiyat analizi

Dünün en kritik hareketi ise akşam saatlerinde BTC/USD paritesinin 8.350 dolar seviyelerine kadar yükselmesiydi. Ancak BTC/USD paritesi, bu deneme yeterli sayıda alıcı bulamayınca, yeniden 8.200 dolar seviyesindeki yatay pozisyonuna geri döndü.

Buna göre bugün Bitcoin fiyatı için en kritik seviye olarak 4 saatlikte 100 MA’nın konumunu takip edeceğiz. Şu an 8.190 dolar seviyesinde bulunan ortalamanın altında bir 4 saatlik kapanış, BTC/USD paritesinin aşağı yönlü sarkmasını tetikleyebilir. Bunun yanında düşük volatilite ve yükseliş için yeterli alıcıların bulunmaması, Kısa vadeli destek seviyesinin kırılması durumunda düşüşü destekleyecek faktörler olarak duruyor.

Olası bir düşüş trendinin başlaması ise BTC/USD paritesini dün bahsettiğimiz ana destek seviyesine kadar gerilemesine neden olabilir. 100 haftalık hareketli ortalama seviyesi olan 7.750 dolar yaklaşık bir aydır Bitcoin için ana destek konumunda bulunuyor.

Yükseliş senaryosunda ise ilk durak 8.350 dolar olarak görülürken yükselişin devamı durumunda 8.500 doların test edilebileceğini görebiliriz. Bu hareket 8.250 doların üzerinde bir 4 saatlik kapanış ile başlayabilir.

Önemli teknik göstergeler BTC/USD için ne diyor?

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise Stokastik RSI’nın aşırı alım bölgesinde yatayda olduğunu görüyoruz. Bu durum aşağı yönlü hareket için tetikleyici olabilir. RSI ise 60 seviyesinin üzerinde yatayda hareket ederken bu seviyenin altına inebilecek RSI indikatörü de düşüşü tetikleyecektir. MACD ise bugün pozitif bölgede olmasına karşılık düşüş eğiliminde olduğu gözlerden kaçmıyor.

Bitcoin fiyatı ile ilgili son gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin