Uzman analistten korkutan Bitcoin tahmini: Bitcoin fiyatı için sonraki adım ne?
Uzman analistten korkutan Bitcoin tahmini: Bitcoin fiyatı için sonraki adım ne?

Uzman kripto para analistinden korkunç Bitcoin tahmini

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 yılında gösterdiği %350’lik büyümeyle yatırımcılarının yüzünü güldüren Bitcoin 14 bin dolarlık psikolojik direnci kıramadı. Yükseliş trendi esnasında 20 bin doları görmesine kesin gözüyle bakılan Bitcoin fiyatı, hızla geri çekildi. Ünlü bir kripto para analisti son Bitcoin tahmini ile yatırımcıları korkuttu.

“300 dolara dek Bitcoin fiyatı için destek seviyesi yok.”

The Chonky One ismiyle tanınan analiste göre Bitcoin’in üstünde kara bulutlar dolaşıyor. 3 bin dolarlık bir tahminin dahi iyimser olduğunu ifade eden analist, Bitcoin fiyatı için 300 doların söz konusu olabileceğini ifade etti ve ekledi:

Bitcoin’de yıllık bazda 300 dolara dek destek seviyesi görmüyorum.

Nisan-Ağustos ayları arasında gerçekleşen parabolik bir rallinin ardından Bitcoin 14.000 dolara değemedi ve fiyatı düşmeye başladı. Haberin yazılma anında ise Bitcoin fiyatı 8.226 dolar.

Bitcoin fiyatı neden düştü ve gelecekte neden düşmeye devam edebilir?

Analiste göre; tam manasıyla bir boğa rallisinin yaşanamaması, Bitcoin’in bir zamanlar sahip olduğu ana akım ilgisini kaybetmesi ve Bakkt’ın cansız lansmanıyla kurumsal yatırımcıların ilgisizliğinin anlaşılması, Bitcoin fiyatı için kötü bir geleceği simgeliyor.

The Chonky One takma adlı analist, Bitcoin’in Aralık 2018’den önceki ayı piyasasının alt seviyesinin dahi altına düşebileceğini söylüyor.

https://twitter.com/ChonkyOne/status/1186145377973501953

Analist, kripto varlığının kökenine dayanan ve varlığın büyüme yörüngesinin en geniş açılı görünümünü gösteren Bitcoin için BraveNewCoin Liquid Index‘i işaret etti.

Söz konusu yıllık grafiğe göre, 4 bin dolar, 3 bin doların altına dek tek iyi destek seviyesi. Bununla birlikte, analistin bahsettiği 3 bin doların altındaki bölge, 300 dolarlık destek seviyesi.

Uzmanlar: “Milyon dolarlık Bitcoin tahmini gibi bu da saçma.”

Bununla birlikte, bazı analistler 2019 parabolik rallisi sırasında bu kadar düşük bir fiyata işaret edilmesinin, milyon dolarlık Bitcoin tahminleri kadar mantıksız olduğuna dikkat çekiyor.

Tarihin en iyi yatırımcılarından bazıları, böyle bir çağrının büyük bir satın alma sinyali olduğunu öne sürerek, bir karşı duruş sergilemeyi tercih ediyor. Ancak analist, varlığa olan talepte temel bir eksiklik olduğu görüşünde.

Bitcoin’in hızı, yeteneği ve erişilebilirliği, iki yıl önceki kripto para patlamasından bu yana pek değişmedi. Uygulanan Segwit, küçük hız ve ücret iyileştirmelerine yardımcı oldu. İkinci katman teknolojilerinin gelişiminde bir sonraki adım ise Lightning.

Önümüzdeki günler Bitcoin fiyatı için büyük patlamalara da sahne olabilir, düşüşlere de. Ancak 300 dolarlık Bitcoin tahmini sizce gerçekçi mi?

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin