30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası
30 Mart Bitcoin analizi: BTC için anahtar seviyeler, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

21 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC taban bulmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

21 Kasım Bitcoin fiyatı için önemli noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dün soluksuz düşüşüne 4.500 dolarda ara verdi.
  • 4.500 dolardan başlayan ciddi alımlar, BTC’yi 4.960 dolara kadar taşıdı.
  • Mevcut fiyat hareketleri kısa vadede 4.500 – 5.000 dolar arasının yatay hareketler görülebileceği bir alan olarak görünmesini sağladı.

21 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin’in 19 Kasım’da başlayan ikinci satış dalgası geçen haftaki satışlardan daha ağır bir bilançoya yol açtı. BTC’nin özellikle psikolojik destek noktası olan 5.000 doların savunulamaması, fiyatın hızla aşağı çekilmesine neden oldu.

Önceki günkü durdurulamayan satış hareketleri, dün kendini dalgalı bir seyre bırakarak, teknik olarak Bitcoin için bir dip seviyesi tespit etmemizi sağladı.

4.500 dolarda yeni oyuncular mı dâhil oldu?

Belli bir değere sahip olmuş ve genel kabul görmüş bir varlığın fiyatı sürekli düşme ya da sürekli yükselme eğiliminde olmaz. Ve fiyat hareketleri büyük ve küçük yatırımcıların finansal kararlarına göre oluşur.

Buna göre Bitcoin’in dün 4.500 dolarda bu düşüş hareketine bir tepki verdiğini gördük. Bu durum düşük fiyatlardan satın alan piyasada balina olarak tabir edilen büyük yatırımcıların alım tepkisi olabileceği gibi zamanında 19.000 dolar seviyelerine kadar çıkmış olan bir varlığın değerinin yeterince düştüğüne karar veren yeni oyuncuların piyasaya girmesi ile de oluşmuş olabilir.

Her iki durumda kripto para piyasası için olumlu olmakla birlikte gelen alımların 5.000 dolar altında kısıtlı kaldığını görüyoruz. Satış baskısının henüz ağırlığını koruması ise gelen alımların henüz yeterince kuvvetli olmadığını gösteriyor.

Eğer dün görülen 4.500 dolardan başlayıp 5.000 doları bulan yeşil mum bir balina hareketi ise büyük yatırımcıların yükseliş için piyasayı denediklerini söyleyebiliriz. Bu denemenin yükseliş yanlı başarısız olması fiyatı aşağı yönlü baskılayabilir. Bu yüzden tüm hafta boyunca 4.500 – 5.000 dolar bandına hareket edeceğini tahmin ettiğimiz BTC/USD paritesinin bu iki kritik noktanın hangisi ihlal edilirse fiyatın o yöne doğru hızlı hareketlerine şahit olabiliriz.

Bitcoin önemli teknik göstergeler

  • MACD 4 saatlik grafikte azalan bir düşüş eğilimi gösteriyor. Hareketin devamı alış işlemlerini tetikleyebilir.
  • Stokastik osilatör yukarı yönlü hareket ediyor. Aşırı alım bölgesine kadar yükselişin devam edebileceği düşünülebilir.
  • RSI, 30 seviyesi ile henüz satış yanlı görünümde
  • CCI,- 94 ile negatif trendin gücünü koruduğu yönünde sinyal veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin