featured

Terra Luna Classic (LUNC) fiyat tahmini: Yatırımcıların beklediği büyük ralliye geri sayım başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Terra Luna Classic (LUNC) fiyat hareketi belirsizliğini korurken yatırımcılar yeni bir rallinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Fiyat muhtemelen, bir sonraki toparlanma hareketi öncesinde 200 EMA seviyesine bir düşüş yaşayarak %50 Fibonacci seviyesini test ediyor.

Kripto para piyasası bu hafta lider Bitcoin’in öncülüğünde bir miktar toparlanma kaydetmeyi başardı. Ancak Terra Luna Classic fiyatı, kripto para birimlerinin çoğunluğunun Çarşamba gününden itibaren toparlanma eğilimi göstermesine herhangi bir yükseliş işareti göstermedi. Aksine gözde altcoin, geçen haftadan beri devam eden düşüşü sürdürüyor.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı, Federal Rezerv’in 2024 yılında faiz oranlarını değiştirmeden üç faiz indirimi açıklamasının ardından biraz hareketlendi. BTC fiyatı 40,000 dolar seviyesine yakın olan en düşük seviyeleri gördükten sonra yeniden 43,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmayı başardı.

Piyasadaki olumlu sinyallerin ardından kripto devleri olan Ethereum, Solana ve Cardano fiyatları da toparlanarak grafiklerini yeniden yeşile boyamayı başardı. En büyük altcoin olan Ethereum’un fiyatı da geçtiğimiz haftayı 2,300 dolardan kapatmasına rağmen hafta sonuna yaklaşırken 2,247 dolar seviyesine yükseldi.

Gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL) ise bu hafta en fazla yükselen kripto para birimlerinden bir tanesi oldu. SOL fiyatı bu yukarı yönlü hareketi sonucunda 80 dolara dokundu. Başka bir popüler altcoin olan Cardano (ADA) ise kayda değer bir yükseliş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,62 dolar civarında işlem görüyor.

Terra Luna Classic (LUNC) fiyat tahmini: Sıradaki hareket hangi yönde olacak?

LUNC, başlangıçta topluluk tarafından TerraClassicUSD’nin (USTC) dolar sabitini geri kazanmasına ve Terra Luna Classic’in değerini artırmasına yardımcı olmak için kabul edilen bir teklifin ardından toparlandı.

Ancak LUNC fiyatını 0,0007 dolara çıkaran %300’lük devasa artış durma noktasına geldi ve geri çekilmenin yolunu açtı. Teknik göstergelerden Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama’yı (MACD) takip eden yatırımcılar, 5 Aralık’taki ilk satış sinyaliyle birlikte ellerindeki token’ları satmaya başlamış olabilir.

Terra Luna Classic LUNC

Yatırımcıların açtıkları short pozisyonlar, %50 Fibonacci geri çekilme oranına göre hedeflenen kâra ulaşmış olabilir. Bu gösterge, bir varlığın fiyatının LUNC durumunda orta noktaya, yani 0,0001735 dolar seviyesine geri dönme eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Terra Luna Classic fiyatı, 20 Üstel Hareketli Ortalama (EMA) ve 50 EMA seviyeleri de dahil olmak üzere üç hareketli ortalamadan ikisinin altında olduğundan, destek arayışı henüz bitmediği için daha fazla acı yaşanabilir.

%61,8 Fibonacci ile 200 EMA seviyelerinin ortalama 0,000145 dolar seviyesinde yarattığı kesişme, izlenmesi gereken önemli bir başka seviyedir. Gözde altcoin’in fiyatı %50 Fibonacci seviyesindeki destek noktasını kaybederse, büyük bir toparlanma gerçekleşmeden önce bir miktar düşüş daha gelebilir.

Teknik göstergelerden Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş tezini destekliyor. Göstergenin şu anda 40 işaretinin üzerinde olmasına rağmen LUNC fiyatı 0,0002 dolar seviyesine doğru başka bir yol çizmeye başlamadan önce 30 seviyesinin altına düşme riski ile karşı karşıya. RSI göstergesindeki 30 seviyesi aşırı satış bölgesi olduğu için aşağı yönlü bir hareket gelebileceği anlamına gelmektedir.

Öte yandan, 20 EMA seviyesini destek olarak geri almak, 0,0002 doların üzerindeki kazançlar için oldukça büyük öneme sahiptir. Bu kritik seviyenin aşılması durumunda yatırımcıların güveni de geri kazanılacaktır ve LUNC 0,0003 dolar seviyesine doğru yükselişe geçecektir.

Ancak kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu akılda tutmak çok önemlidir. Yeni nesil yatırımcıların tercihi olan kriptolar ile işlem yaparken zamanla çok önemlidir. Ayrıca, erken dönemde yüksek potansiyelli projeleri keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. Eğer siz de yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin ETF projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Bitcoin ETF: Kripto dünyasında yeni bir sihirli kapı

Bitcoin ETF (Exchange-Traded Fund), geleneksel finansal piyasalardaki ETF’lerin bir kripto para olan Bitcoin’e özgü bir versiyonudur. Bitcoin ETF, yatırımcılara Bitcoin fiyat hareketlerine endeksli bir şekilde ticaret yapma olanağı sunan bir finansal araçtır. Bu tür bir fon, bireylerin ve kurumların kolayca Bitcoin’e yatırım yapmalarını sağlar, aynı zamanda Bitcoin fiyatlarının dalgalanmalarından korunmalarına yardımcı olabilir.

Bitcoin ETF’lerinin bazı temel özellikleri şunlardır:

Ticaret Kolaylığı: Bitcoin ETF’leri, geleneksel borsalarda işlem gördüğü için, yatırımcılar Bitcoin’e yatırım yaparken kripto para borsalarında karşılaşılan bazı zorlukları atlamış olurlar. Yatırımcılar, ETF’leri aracılığıyla Bitcoin’e dair kazanç sağlama ve varlık portföylerini çeşitlendirme avantajından yararlanabilirler.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Fiyat Endekslemesi: Bitcoin ETF’leri genellikle Bitcoin’in fiyatını takip eder. Bu, yatırımcıların Bitcoin’in değerinin yükselmesinden veya düşmesinden doğrudan etkilenmeleri anlamına gelir. Bu durum, yatırımcılara Bitcoin’in potansiyel değer artışlarından veya düşüşlerinden kolayca faydalanma imkanı tanır.

Kolaylık ve Güvenlik: ETF’ler, Bitcoin’i doğrudan elinde tutmak istemeyen yatırımcılar için bir seçenek sunar. Ayrıca, ETF’ler, güvenlik ve saklama konularında endişe duyan yatırımcılar için daha güvenli bir seçenek olarak görülebilir.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

Regülasyon ve Onaylar: Bitcoin ETF’leri, finansal düzenlemelere tabi olan ve belirli onaylardan geçen finansal araçlardır. Bir Bitcoin ETF’sinin onay alması, genellikle finansal otoritelerin ve düzenleyicilerin katı standartlarını karşılaması gerektiği anlamına gelir.

Eğer siz de bu projenin bir parçası olmak isterseniz hemen şimdi BTC ETF token’larını satın alabilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin