featured

2023-Q1 Türk kripto para kullanıcı raporu yayınlandı: İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paraların yükselişi, finansal sistemler ve ekonomiler üzerindeki etkisini her geçen gün daha fazla hissettiriyor. Bu yeni değer saklama ve aktarma araçları, geleneksel ekonomi anlayışını sorgulayan alternatif bir yol sunuyor. Türkiye de bu yenilikçi ve dinamik trendin baş aktörlerinden biri hâline geldi. Kullanıcı sayısındaki hızlı artış ve genişleyen kripto para ekosistemi, Türkiye’nin bu yeni finansal dalgayı ne ölçüde benimsediğinin bir göstergesidir.

Raporda neler yer alıyor?

Data Option tarafından hazırlanan bir rapor, 2023 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının faaliyetlerine ilişkin genel bir bakış sunuyor. Raporda kripto para medya sitelerinin kullanımı, tercih edilen kripto para birimleri, Türk kripto para borsalarındaki işlem hacimleri, Türkiye’deki stabil kripto para birimleri gibi birçok konuda bilgi yer alıyor.

Aşağıdaki grafik, rapordan küçük bir örnek göstermektedir. 2023’ün ilk çeyreğinde (Ocak-Şubat-Mart) sekiz Türk kripto para borsasında 36,6 milyar dolar işlem yapıldı. Borsa bazlı işlem hacimleri grafikte gösterilmektedir. 36 milyar dolarlık hacmin yüzde 85’inden fazlası üç borsa tarafından gerçekleştirildi.

Btcturk 15 milyar dolar ile ilk sırada yer alırken Paribu 11 milyar dolar ile ikinci ve Bitexen 5 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Oransal olarak toplam hacmin yüzde 41,6’sı Btcturk, yüzde 31’i Paribu, yüzde 14’ü Bitexen, yüzde 10,2’si Felixo, yüzde 3’ü Bitci ve yüzde 1’den azı Narkasa, Bitturk ve Koinim tarafından gerçekleştirilmiştir.

rapor

En çok işlem gören kripto paralara bakıldığında BTC 2,59 milyar dolarlık hacimle ilk sırada yer aldı. FET 1,88 milyar dolarlık hacimle ikinci sırada ve XRP 1,51 milyar dolarlık hacimle üçüncü sırada yer alıyor.

rapor

Türkiye’deki kripto para ekosisteminin gelişimine ilişkin bu ilk rapor, kripto para topluluğu, politika yapıcılar, denizaşırı girişimciler ve yatırımcılar için aydınlatıcı bilgiler sunmaktadır. Bu çalışma, Türkiye’deki kripto para hareketinin mevcut durumunu ve potansiyelini daha iyi anlamayı ve gelecekteki gelişiminin yönünü ortaya koymayı amaçlamaktadır.

Raporun tamamına ücretsiz olarak erişebilirsiniz: https://dataoption.io/cryptocurrency-user-activity-in-turkey-2023-q1/

en.coin-turk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin