kripto

Büyük kripto para borsalarının işlem hacimleri yüzde 30’un üzerinde düştü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen kripto borsalarının işlem hacimlerinin genel olarak düştüğünü görüyor. Dahası Amerika’nın kripto borsalarına açtığı savaşın sonuçları hepsini etkiliyor gibi görünüyor. En iyi kripto borsalarının tümü son 24 saat içinde işlem hacimlerinde ciddi düşüşler yaşadı. Bununla birlikte hafta sonları genellikle kripto piyasalarında daha sessizdir ve veriler o kadar da kötü olmayabilir.

Kripto borsası hacimleri düştü!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından açılan ikiz davalar ve ağır yaptırımların ardından geçen hafta milyarlarca dolar merkezi borsaları terk etti. Bununla birlikte borsa göçü azalmış göründüğü için hacimlerdeki son düşüş olumlu olarak görülebilir.

CoinMarketCap’e göre ilk dokuz borsa için kripto borsası işlem hacmi son 24 saat içinde yüzde 30 ila yüzde 55 arasında düştü. Binance’deki işlem hacmi yüzde 33,4 düşüşle 5,6 milyar dolara gerilerken BTC/USDT bu toplamın yüzde 23,3’ü ile en çok işlem gören çift oldu.

Ayrıca, SEC tarafından dava edilen Coinbase’in 24 saatlik hacminde de yüzde 41 oranında bir düşüş görüldü. Ayrıca geçen hafta stake hizmetlerine ilişkin korkular artarken stake edilmiş Ethereum itfalarında bir artış görüldü.

Kraken, Bitstamp ve Bitfinex hacimleri yüzde 50’den fazla düşüş gösterdi!

Kaynak: CoinMarketCap

Buna ek olarak Binance son yedi gün içinde önemli çıkışlar gördü. Glassnode’a göre geçen haftaki SEC eyleminden bu yana BTC bakiyesi yüzde 5,7 ya da yaklaşık 1 milyar dolar Bitcoin azaldı. Ancak bu kayıp, kasım ayında FTX’in çöküşünü takip eden çıkışlara kıyasla çok küçük.

Hafta sonu Binance CEO’su Changpeng Zhao, yatırımcıları borsa çıkış rakamlarını çok fazla okumamaları konusunda uyardı. Birçok analiz platformu, kripto varlık fiyatlarındaki düşüşleri içeren TVL (toplam değer kilitlendi) metriğini kullanıyor.

Örneğin DeFiLlama, geçtiğimiz hafta Binance’ten 3,4 milyar dolarlık bir çıkış olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte kripto piyasa değeri aynı dönemde 80 milyar doların üzerinde azaldı, bu nedenle verileri biraz çarpık.

Binance TVL 11 Haziran’da yüzde 13,8 düşüşle 64,2 milyar dolardan 55,3 milyar dolara geriledi. Ancak bu düşüşe kripto varlık değerlerindeki düşüşler de dâhil.

Hacimler ‘normale’ dönüyor!

12 Haziran’da CoinMarketCap günlük hacmin 26,4 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bu, paniğin piyasaları sardığı 6 Haziran’da kaydedilen 54 milyar dolarlık günlük işlem hacminin yaklaşık yarısı. Toplam işlem hacimleri, geçen hafta SEC’in çifte borsa darbesinden önceki seviyesine geri döndü.

Satışlar azaldı ve toplam kapitalizasyon hafta sonu boyunca çoğunlukla yatay seyretti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin