featured

2023 H2 kripto para piyasası görünümü: BTC, ETH, altcoinler ralli yapacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2023’ün 1. çeyreğinde kripto piyasası ayı piyasasından toparlanmaya, ABD’li düzenleyicilerin kriptoyu çökertmeye yönelik Choke Point 2.0 Operasyonuna, ABD SEC’in Binance, Coinbase ve diğer kripto firmalarına karşı menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle açtığı davalara ve geleneksel firmaların Bitcoin ETF başvurularıyla kurumsal yatırımcıların geri dönüşüne tanık oldu. Bu yaşananların ardından yükseliş görünümü devam edecek mi yoksa 2023 Q2’de büyük rüzgarlar mı geliyor?

2023’te kripto piyasası görünümü

ABD GSYH’si 1. çeyrekte yüzde 2 ile yüzde 1,3’lük tahminin oldukça üzerinde büyüdü. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası, yıllık ECB Forumu etkinliğinde merkez bankalarının 2023 H2 döneminde faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini açıkladı. Powell perşembe günü yaptığı açıklamada bu yıl iki faiz artırımı daha yapılacağını yineledi.

Piyasa, Federal Rezerv’in enflasyonu ölçmek için tercih ettiği gösterge olan ABD Çekirdek PCE enflasyon verisinin yüzde 4,7 olarak gerçekleşmesini bekliyor. CME FedWatch’un temmuz ayında yüzde 87 olasılıkla 25 baz puanlık bir artışa işaret etmesi, ABD Merkez Bankası’nın ikinci çeyrekte faiz artırımlarına devam etmesine neden olacak. ABD Hazine Genel Hesabının yeniden yapılandırılması ve ABD doları da ikinci yarıda kripto fiyatlarını etkileyecek ve ABD dolar endeksi (DXY) iki hafta sonra yeniden 103’ün üzerine çıkacak.

Analistler ve Bloomberg analistleri; BlackRock, Fidelity ve Invesco gibi geleneksel finans firmalarının spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunmasıyla Bitcoin fiyatının temmuz ayında veya ağustos başında 40.000 dolara ulaşması konusunda yükselişe geçti. Ancak Bloomberg analisti Mike McGlone, ABD’de resesyon olasılığının yüksek olması merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi ve diğer makro nedenler nedeniyle önümüzdeki çeyrekte Bitcoin fiyatı için büyük rüzgarlara işaret ediyor. Bu arada, coin tüccarları bugün 30 Haziran’da, en büyüklerinden biri olan ve kripto piyasasında büyük dalgalanmalara yol açan 7 milyar dolarlık Bitcoin ve Ethereum vadesinin dolmasına hazırlanıyor.

Bitcoin, Ethereum ve altcoinler ralli yapacak!

Birçok kişi Bitcoin ETF, neredeyse bir yıl sonra 199 milyon dolarlık kurumsal giriş ve ABD Hazine Bakanlığı’nın tahvil ihracına rağmen tatmin edici kalan ABD doları likiditesi nedeniyle 2023 H2’de boğa piyasasının geri döneceğini tahmin ediyor.

Haziran ortasından bu yana, büyük borsalardaki sabit coin rezervleri önemli ölçüde toparlandı ve BTC ve ETH gibi coin varlıklarında bir toparlanma getirdi. Ayrıca kripto düzenlemelerine yönelik çabalar, Bitcoin ve Ethereum gibi yerleşik coin varlıklarında daha fazla likidite yoğunlaşmasına neden oldu ve bu da Bitcoin ve Ethereum’un “teknik boğa piyasasına” daha erken girmesine neden olabilir.

kripto

Dahası, Bitcoin kripto piyasa değerinin yüzde 50’sini oluşturuyor ve altcoinler baskı altında. Bununla birlikte, 2023 H2’de BTC piyasa değerinde beklenen düşüş altcoinlerde keskin bir hareket getirebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin