Cardano rallisi sürüyor – fiyat 1 doları görecek mi?
Cardano rallisi sürüyor – fiyat 1 doları görecek mi?

2021’de ADA cüzdan sayısı neredeyse yüzde 40 arttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano blok zinciri, geçen Temmuz stake döneminin başlamasından bu yana, ağa katılan yeni kullanıcıların sayısında önemli bir büyüme gördü. En son veriler, toplam ADA cüzdan sayısının yılın başından bu yana neredeyse yüzde 40 arttığını ve toplam sayının günde ortalama yüzde 1,5 oranında yükseldiğini gösterdi.

Cardano, ağdaki yeni cüzdanların sayısında büyük bir artış görüyor

Piyasanın çoğu, bir ağın başarısını temeldeki varlığının performansıyla ölçerken, bazen tek gerçek büyüme ölçüsü yeni kullanıcıların edinilmesiyle görülebilir.

ADA’nın bu boğa döngüsünde gösterdiği sağlam performansa rağmen, ağın gerçek başarısı merkezsiz olmasında görülmektedir. Stake havuzu operatörü Pieter Nierop tarafından yayınlanan en son verilere göre, son 30 gündür her gün oluşturulan yeni ADA cüzdanlarında istikrarlı bir artış oldu.

Verileri geçen ay toplam ADA cüzdan sayısının yüzde 37,8 arttığını gösterdi. 25 Aralık 2020’de 191.581’den 25 Ocak 2021’de 280.475’e yükseldi.

Screengrab showing the daily percentage growth of new ADA wallets per day (Source: Pieter Nierop)

En az 10 Aralık’tan bu yana oluşturulan toplam cüzdan sayısında istikrarlı ve sürdürülebilir bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Graph showing the increase in the total number of ADA wallets from Dec.10, 2020, to Jan. 25, 2021 (Source: Pieter Nierop)

Yeni kullanıcı sayısındaki istikrarlı büyüme, daha fazla merkezsizlik demek

Ağda oluşturulan yeni cüzdanların sayısındaki artış, doğal olarak, ağdaki gerçek kullanıcı sayısında da bir artışı beraberinde getiriyor. Bununla birlikte, Cardano ile ilgili gerçekte azalan birkaç ölçümden biri, delege edilmiş cüzdanlarda tutulan ortalama ADA miktarıdır.

Bu, artık daha az miktarda stake’e sahip önemli miktarda ağ kullanıcısı olduğu anlamına gelir.

Graph showing the decrease in the average number of ADA per delegated wallet (Source: Pieter Nierop)

Daha fazla insan fonlarını stake havuzlarına devrederken, ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, ağ o kadar merkezi olmayan hale gelir. Yazım sırasında ADA’nın toplam dolaşımdaki arzının yüzde 69,67’si ağa bağlanmış durumda. Ağdaki cüzdanların yüzde 55’inden fazlası, tüm fonlarını stake havuzlarına devrederek ağın merkezsizliğini sağlama yolunda önemli bir hamle yapmış durumda.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin