Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!
Popüler kripto para borsası DDoS saldırısına uğradı!

2020 DeFi endüstrisinin yılı oldu: Peki ya hack saldırıları? – Toplam kayıp 120 milyon doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DeFi popülaritesi 2020’de büyük bir patlama yaşadı. Bu yükseliş DeFi platformlarında yaşanan hırsızlık olaylarına da yansıdı. Toplamda, çalınan 120 milyon dolarlık fona karşılık gelen 15 hacklenmiş DeFi platformu vardı.

Sadece 45 milyon dolar kurtarıldı

The Block Research tarafından sağlanan verilere göre bilgisayar korsanları 135.000 ila 25 milyon dolar arasında değişen saldırılar düzenledi. Yalnızca 45,6 milyon dolar kurtarılabildi.

Şubat ayında büyük bir saldırı yaşayan bZx protokolü, bir bilgisayar korsanının 1.200 ETH civarında zararla sonuçlanan bir flash kredi saldırısı yaşadı. Bir sözleşme hatası nedeniyle saldırı iki kez gerçekleştirilebildi.

En büyük DeFi saldırısında 25 milyon dolar kaybedildi

En büyük çalınan meblağa sahip DeFi hack’i, Lendf.me’nin 25 milyon dolarlık saldırısıydı. Söz konusu saldırıda bir yeniden giriş saldırı vektörü, hacker’ın bir token sözleşmesiyle pek çok teminatı varmış gibi etkileşim kurmasına izin verdi. Saldırgan daha sonra platformdaki tüm varlıkları çaldı, ancak daha sonra iade etti.

2020’deki hack saldırılarıyla ilgili daha fazla bilginin yer aldığı The Block Research 2021 Dijital Varlık Görünümü Raporu’nda şu ifadeler de yer aldı:

  • Pazarın Durumu: 2020, Veri Panosu aracılığıyla The Block’un izlediği bir dizi ölçümde kripto para birimleri için rekor bir yıl oldu.
  • Dijital Varlık Yatırım Trendleri: Birleşme ve satın alma faaliyetleri ve kurumsal geliştirme henüz emekleme döneminde olsa da 2020, sektör tarihindeki en çok birleşme ve satın alma işlemlerini kaydetti.
  • Block Research 2021 Yatırımcı Anketi, yatırımcıların stabilcoinler ve 2021’de Bitcoin satın alan şirketler için daha da büyük bir yıl beklediklerini gösteriyor.
  • DeFi Görünümü: Ölçeklenebilirlik ve gelişmişlik 2021’de merkezi hizmetlerle rekabet edecek şekilde ilerlediğinden, DeFi endüstrisinin artık milyarlarca dolar değerine ulaşacağı düşünülüyor.
  • Makro Perspektifler: 2020, Bitcoin’in uygulanabilir bir makro yatırım olarak algısının yatırımcılar ve şirketler arasında yükseldiği bir yıldı.
  • 2021, dünyanın en büyük finans şirketleri, kripto yeteneklerini genişletme veya yeni dijital varlık tekliflerini keşfetme niyetini halka açık bir şekilde pazarlama yönündeki stratejik arzuyu hızlandırırken, bankacılık da kripto para sektöründeki hızlanma için hazırlanıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin