Ripple için düşüşler cazip olabilir – işte nedeni
Ripple için düşüşler cazip olabilir – işte nedeni

Ripple fiyat analizi: XRP bu düşüşten toparlanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir zamanlar Ethereum ile CoinMarketCap’in listelerinin 2. pozisyonu için yarışan XRP, şimdi sıralamada 4. sıraya düştü. Bu düşüşün bir süre daha devam edebileceği belirtiliyor. SEC’in Ripple ve XRP’ye açtığı davayı kimse beklemese de bu sonuç kaçınılmaz oldu.

Son 35 günde %72 düşen Ripple fiyatı, yalnızca geçen hafta %16,3 geriledi. Bu düşüş devam edeceğe benziyor ancak XRP’nin fiyatına bir göz atalım ve neler bekleyebileceğimizi görelim.

Ripple (XRP) fiyat grafiği

Yıllık getirilerin tamamı silindi

Yukarıdaki grafik, XRP’nin fiyat performansını farklı bir perspektiften vurguluyor. 0,79 dolara yükselmesi dışında, kripto para birimi 2019’un ortasından itibaren 2020’nin çoğunda yatay işlem gördü. 2020’ye odaklanarak XRP’nin nasıl performans gösterdiğine bir göz atalım.

0,79 dolara yükseliş göz önüne alındığında, XRP’nin yıllık getirileri 23 Kasım’da %181’deydi ancak şu anda yalnızca %0,46 düzeyinde.

Bir başka ilginç gözlem ise, XRP’nin bu sene 313 gün boyunca 0,30 doların altında olması.

Benzer şekilde XRP, 333 gün boyunca 0,40 doların da altında işlem gördü.

Bu gözlemlerle, XRP’nin SEC’in dava açmasından belki de çok önce öldüğü sonucuna varmak pek de acımasız olmayacaktır. Alım satım için spekülatif bir varlık olarak XRP, fiyatı her zaman sabit kaldığı için pek bir şey sunmadı ancak SEC’in davasıyla XRP’deki spekülatif ticaret, en azından ABD’de ortadan kalktı.

Bu haberin yazıldığı sırada Kraken dışında, neredeyse tüm büyük kripto borsaları XRP’ye veda etti. Bu da XRP’nin fiyat düşüşünün nedenini kısmen açıklıyor. Kraken de aynısını yaparsa, fiyatın daha da düşmesini bekleyebiliriz.

Yukarıdaki grafik, 0,1140 dolardaki önemli trend çizgisini vurguluyor. Bu seviyeye 2020’de dokunuldu ve XRP bu seviyeyi tekrar ziyaret ederse, geri dönüşü olmayan bir noktaya ulaştığını söylemek mümkün olabilir. Şu anda çoğu XRP sahibi gemiyi terk etti veya bunu yapma sürecinde.

Son olarak, kripto para biriminin göstergelerine ilişkin herhangi bir gözlem anlamsız zira XRP’nin şu an aşağı gitmekten başka pek de şansı yok gibi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin