Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı
Bitcoin 10.000 doları kırabilecek mi? Araştırma firması rapor yayımladı

2020 Bitcoin halving öncekilerden neden farklı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tarihteki üçüncü Bitcoin halving’in üstünden yalnızca üç gün geçti. Etkinlik kuşkusuz yılın en çok beklenen ve üzerinde konuşulan olayıydı. Bireysel yatırımcılar kadar kurumsal yatırımcılar da etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Pek çok kişi BTC fiyatında nihai bir yükseliş öngörürken hatrı sayılır bir kesim günümüzdeki finansal koşullar nedeniyle düşüş tahminleri yaptı.

Bitcoin madencilik şirketi Blockware’in fon yöneticisi ve işletmecisi Matt D’Souza, 2020’de beklenen halving rallisinin 2016’dakinden farklı olacağını belirtti. 

Bitcoin ilk defa riskten korunma yolu olarak görülüyor

Bugünlerde dünya COVID-19 salgınıyla mücadele ederken Bitcoin, esas olarak merkezsiz özelliği ve kullanıcılar için sınırsız hareket kabiliyeti nedeniyle geleneksel varlıklara karşı potansiyel bir “riskten korunma yolu” olarak ortaya çıkıyor.

D’Souza’nın yorumları, Tudor Investments’ın başkanı Paul Tudor Jones’un geçtiğimiz ay şirketin Bitcoin vadeli işlemlerine daldığını açıklamasının ardından geldi. Jones, Bitcoin’i, 1980’lerin başında “Büyük Buhran” döneminin küresel pazarları etkisi altına aldığı zamanki altınla karşılaştırılabilir bir önemli güç olarak görüyor.

Fed’in kötü stratejileri kripto paraları öne çıkarıyor

ABD Federal Rezerv’in negatif faiz oranlarıyla sonuçlanan pervasız para basma stratejisinden söz eden D’Souza, bu durumun Bitcoin ağı için iyi olduğunu belirtti. Ünlü fon yöneticisi, madencilerin yüzde 16’sının kripto para birimlerinin toplanması için “daha ​​iyi bir ortam” yarattığını iddia etti.

Bitcoin görünüşe göre ABD hisse senedi piyasasından da ayrışmayı başardı. 2019-20’nin büyük bir kısmında iki pazar, zirveleri ve dipleri paylaşmıştı.

Fakat piyasalar şimdi toparlanıyor. Federal Rezerv ekonomi için korkunç tahminler ve veriler ortaya koyarken borsalar, COVID-19’un ulaşım, tedarik zincirleri ve seyahatte potansiyel olarak ciddi değişiklikler içeren uzun vadeli etkileriyle başa çıkmaya çalışıyor

 

Bununla birlikte, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi güvenli görünüyor. Volatilite düştü, BTC ve diğer büyük hacimli kripto paraların aktif adresleri artıyor ve şirketler, kalkınmanın tersine döndüğü bir zamanda Blockchain tabanlı platformları entegre ediyorlar.

Ethereum büyük bir güncellemeye hazırlanıyor

Önceki halving olaylarında görülmeyen bir diğer olay ise Ethereum’un olgunlaşması ve yaklaşan 2.0 “Serenity” güncellemesi. 13 Mayıs tarihinde 32 ETH ve üstü varlık tutan cüzdan sayısı 115 bine ulaştı.

Ethereum ağı bir PoS algoritmasına geçtikten sonra, yatırımcılar ve trader’lar doğrulayıcı düğümleri çalıştırmak ve stake edilmiş fonlarına risksiz faiz kazanmak için en az 32 ETH sahibi olmaya teşvik ediliyor. Böylelikle ağ güvenliği operasyonel düğümlerle orantılı olarak artarken yatırımcılar tutma stratejisiyle daha iyi bir getiri elde ediyor.

Yatırımcıların paralarını koruyabilecekleri güvenli yerler aradıkları şu günlerde Ethereum’un güçlü temelleri, önceki yıllarda görülmediği kadar büyük bir adopsiyon katalizörü görevi görüyor ve sektörü olgunlaştırıyor.

cryptoslate

ING ekonomisti uyardı: “Halving, Bitcoin fiyatını yükseltmeyebilir.”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin