5 kripto gelismesi
2019’un ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen 5 önemli kripto gelişmesi

2019’un ilk çeyreğinde gerçekleşmesi beklenen 5 önemli kripto gelişmesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç ay boyunca, kripto para piyasasında büyük bir yavaşlamaya tanık olduk. Ayrıca, kripto pazarındaki düzenleyici belirsizliği, net bir yol izlemeden hüküm sürmeye devam ediyor. Bununla birlikte, bu, bazı büyük endüstri oyuncularının umutla ilerlemesini engellemiyor.

İşte kripto sektöründe 2019’un ilk çeyreğinde ses getirebilecek en önemli beş kripto gelişmesi

BitTorrent Token (BTT) airdropu 28 Ocak’tan Başlayacak

bittorrent tron ile ilgili görsel sonucuBu ayın başlarında, eşler arası dosya paylaşım platformu BitTorrent, Tron Blockchain ağında BitTorrent (BTT) tokenini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Gelecekteki genişlemesinin bir parçası olarak, Tron geçen yıl BitTorrent’i 140 milyon dolara satın almıştı. BTT Token, TRC-10 uyumluluğu ile Tron protokolünde çalışacak.

Tron’un Blockchain ağının geçtiğimiz yıl boyunca kaydettiği ilerleme, sektör oyuncuları arasında büyük güven uyandırdı. Binance, Huobi ve OKEx gibi bir dizi kripto para borsası, BTT tokenini listeleme konusundaki desteğini verdi. Binance, BTT token satışına 28 Ocak’tan itibaren Binance Launchpad platformu ile başlayacağını açıkladı.

28 Ocak’ta başlayacak olan token satışı, 3 Şubat’a kadar devam edecek. Öte yandan, BitTorrent Vakfı BTT tokenini 11 Şubat tarihinden itibaren TRX sahiplerine vermeye başlayacağını açıkladı. Bu aktivitenin 2025 yılına kadar devam etmesi öngörülüyor.

Bakkt platformunun açılışı

Büyük finansal kurumların kripto sektörüne girmesi daha fazla benimsenmeyi tetikleyebilir. NYSE Bakkt ile ilgili görsel sonucuana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bakkt platformunun kurulduğunu duyurmuştu. Bakkt platformu, teknoloji, finans ve perakende alanından büyük küresel kuruluşlardan destek aldı. Bakkt’ı destekleyen büyük isimlerden bazıları Microsoft, BCG ve Starbucks olarak biliniyor.

Bakkt platformunun lansmanı Şubat 2019’da gerçekleşecek gibi görünüyor. Bakkt platformunun lansmanı ile kripto pazarını kurumsal sermayeyle birlikte kullanabilecek Bakkt Bitcoin Vadeli İşlemlerinin lansmanını eşzamanlı olarak görebildik. Halen devam etmekte olan yasal belirsizlik nedeniyle Bakkt’ın lansmanında bazı gecikmeler oldu. Ayrıca, ABD hükümetinin kapatılması bu sürecin en kritik noktası olarak duruyor.

Ancak, Bakkt’ın çekirdek ekibi, temel gelişmelerle birlikte ilerlemeye devam ediyor. 2019 yılının başında Bakkt, gelecekteki genişlemesinin bir parçası olarak 12 yüksek profilli yatırımcıdan 182 milyon dolar topladı. 22 Ocak Salı günü Bakkt, şirkette yeni işe alımlar yaptığını açıkladı.

Ethereum ağında yaklaşan Constantinople hard forku

Constantinople hard fork ile ilgili görsel sonucuKripto topluluğunun tamamı Ethereum ağındaki Constantinople hard forkunu bekliyor. Hard forkun Ethereum ağına büyük ölçüde ölçeklenebilirlik ve işlem hızı açısından bir dizi iyileştirme getirmesi bekleniyor.

Her ne kadar Ethereum’un ana geliştirme ekibi hard fork üzerinde aktif olarak çalışıyor olsa da Constantinople’nin lansmanı bir nedenden ötürü sürekli gecikme görüyor. Constantinople daha önce Kasım 2018’de gerçekleşecekti. Ancak birçok nedenden dolayı ertelendi.

Çok yakın bir zamanda akıllı sözleşme denetleme şirketi ChainSecurity, EIP 1283 protokolünde kritik bir güvenlik açığı keşfetti. Güvenlik açığı, saldırganların fon çalmasına izin veren potansiyel bir yeniden giriş saldırısını kolaylaştırabilir nitelikteydi. Bu güvenlik açığı, Constantinople lansmanını Şubat ayının sonuna ertelenmesine neden oldu. Ancak, çekirdek geliştiriciler ekibi Constantinople’nin güvenli bir şekilde piyasaya sürülmesi için ortak bir fikir birliğine ve planlı bir “iki fork” stratejisine ulaştı.

Ethereum şu anda EOS, Tron, Stellar, vb. gibi yeni ortaya çıkan oyuncular ile büyük bir rekabet halinde.

Telegram Open Network Ağ ve Gram tokeni lansmanı Mart 2019’da

2018’in başında, popüler mesajlaşma uygulaması Telegram’ın Blockchain ağını başlattığı Telegram Open Network ile ilgili görsel sonucuduyurulmuştu. Telegram Open Network (TON) olarak adlandırılan Telegram Blockchain, Ethereum’un Blockchain ağı üzerinde birçok üstün özelliğe sahip olduğunu iddia ediyor. TON Ağı’nın saniyede milyonlarca işlemi gerçekleştireceği söyleniyor.

Daha önce, Telegram halka açık olan “Gram” tokenini kendi ICO formunu başlattığını duyurmuştu. Bununla birlikte, Mart 2018’e kadar şirket, ICO başına satışta 1,7 milyar dolar kazandı. Daha sonra ise halka arzın yeterli fon mevcudiyeti olduğunu belirterek halka arz ile ilgili planlarını iptal etti.

Son olarak, İsviçre Davos’ta devam eden Dünya Ekonomik Forumu’nda, TON projesinin arkasındaki ekip, TON ağı ve Gram Tokeninin Mart 2019’da başlatılacağını duyurdu.

Telegram spekülasyonlardan korumak ve esneklik sağlamak için Gram’ın en az yüzde 52’sini korumayı amaçlıyor. Yüzde 44’ü dolaşımda olacak olan tokenin, yüzde 4’ü ise Telegram çalışanları için tutulacak.

Bitcoin ETF’nin SEC tarafından onaylanma süreci

Bitcoin ETF ile ilgili görsel sonucuBitcoin ETF’nin onayı, kripto topluluğunda en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu. Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF) gibi kurumsal ürünlerin gelmesi ayı piyasasında olan kripto para piyasasında büyük bir sermaye girişleri sağlayabilir.

Ancak, Bitcoin ETF’nin gelişi uzak bir rüya gibi görünüyor. SEC, kripto pazarının buna hazır olmadığını söyleyerek ETF ürününü onaylamama kararı konusunda oldukça kararlı. Geçtiğimiz yıl boyunca çok sayıda siber saldırı olayına işaret eden SEC başkanı Jay Clayton, kripto borsalarının yasadışı piyasa manipülasyonu faaliyetleriyle başa çıkmak için yeterli araçlara sahip olmadığını söyledi.

Olaydaki bir başka kriz, devam etmekte olan ABD hükümetinin VanEck Bitcoin ETF onayında planlarını daha da geciktiren bir kapanma süreci. Bunun üzerine, CBOE son olarak VanEck Bitcoin ETF teklifini geri çekme karar verdi. Bu son gelişme, VanEck ETF’nin teklifine umut bağlayan Bitcoin topluluğu için büyük bir şok etkisi yarattı.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin