2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.
2019'da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı.

2019’da borsalardan çalınan toplam kripto para miktarı açıklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para suçları üzerine yayımlanan yeni bir rapora göre, 2019 yılında kripto para borsalarından çalınan toplam tutar 282 milyon 617 bin dolar olarak kayıtlara geçti.

Blockchain analitik firması Chainalysis, bilgisayar korsanlarının Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH) ve Litecoin (LTC) dahil olmak üzere çok çeşitli kripto varlıklara yönelik saldırılarını ele aldı.

En çok hangi borsalardan kripto para çalındı?

Rapora göre, yılın en büyük saldırısı Coinbene’ye yapıldı. Borsadan 105 milyon dolar değerinde Ethereum tabanlı token çalındı.

Upbit’in sıcak cüzdanından 49 bin dolarlık kripto para çalınırken Binance’ten 40 milyon dolarlık kripto para, kimlik avı saldırısı ve virüs kombinasyonu ile çalındı.

Raporda şu ifadeler yer aldı: 

Borsa saldırılarında çalınan fonların çoğu, büyük olasılıkla nakde dönüştürülecekleri diğer borsalara gönderiliyor. Bununla birlikte, fonların önemli bir kısmı bazen yıllarca harcanmıyor. Bu durumlarda yine de kolluk kuvvetlerinin çalınan fonları ele geçirme fırsatı olabilir.

“Suçlular önlemlere hızla adapte oluyor.”

Chainalysis, kripto borsalarının, kullanıcıların paralarını korumak için pek çok güçlü önlem aldığını söylüyor. Ancak kripto suçluları hızla adapte oluyor.

Bilgisayar korsanlarının hem saldırıları gerçekleştirme şekilleri, hem de çalınan fonları aktarma tarzları daha da karmaşıklaştı. Bu olumlu bir gelişme olmasa da borsalar tarafından benimsenen önlemlerin, bilgisayar korsanlarını ilk etapta adapte olmaya zorlayacak kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Hırsızlar, kripto para birimi satan ve saklayan merkezi borsalara girmenin yollarını bulmaya devam etseler de BTC’yi koruyan kriptografiyi kıramayacakları aşikar.

Satoshi Nakamoto’nun amaçladığı gibi Bitcoin’in kullanımını destekleyen kripto meraklıları (borsa olmadan eşler arası işlemler yapmak isteyenler) kripto kullanıcılarını kendi özel anahtarlarını kontrol etmeye çağırıyorlar.

dailyhodl


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin