Artık birçok ülke tarafından Bitcoin gibi kripto paralar regüle ediliyor
Artık birçok ülke tarafından Bitcoin gibi kripto paralar regüle ediliyor

2019 yılı farklı olacak: Çünkü artık Bitcoin gibi kripto paralar regüle ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

1 Kasım’da Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), sanal varlıkların artık yeni bir düzenleyici yaklaşım göreceğini duyurdu. SFC tanımlı sanal varlıkları “değerin dijital temsili” olarak tanımlıyor. Örnekler arasında “kripto para birimleri”, “kripto varlıkları” ve “dijital tokenler” bulunur. Artık birçok ülke tarafından Bitcoin gibi kripto paralar regüle ediliyor. Bu olumlu bir gelişme, çünkü düzenlenmiş bir sektör büyük yatırımcıların istediği şey.

Ayrıca Bakınız: Hong Kong Menkul Kıymetler Komisyonu Başkanı açıkladı: “Kripto düzenlemesine ihtiyacımız var.”

Artık birçok ülke tarafından Bitcoin gibi kripto paralar regüle ediliyor

Ayrıca düzenleyici otorite, bu varlık sınıfına yatırım yapmayı tercih edenlerin çıkarlarını korumak için SFC tarafından bu hamlenin alındığın

ı belirtiyor. Kurum aynı zamanda, dijital varlıklar ve portföy yönetimi ile uğraşan firmalar için lisanslama ve diğer şartlar ve koşulları da uygulayacak. SFC Genel Müdürü Ashley Alder, konuya yönelik şunları söyledi:

Bugün açıklanan tedbirler, sanal varlık fonlarının yönetimini veya dağıtımını bir şekilde düzenlememize izin veriyor. Böylece yatırımcıların çıkarları fon yönetim seviyesinde, dağıtım seviyesinde veya her ikisinde de korunacak.

Ayrıca Ashley Alder, yatırımcılar için güvenli bir ortam oluşturmak ve sektöre katılanlar için etkili sonuçlar elde etmek konusunda da açıklama yaptı. Ashley Alder konuya yönelik şunları söyledi:

Yeni teknolojilerin sorumlu kullanımını teşvik etmeyi ve aynı zamanda yatırımcılara daha fazla seçenek ve daha iyi sonuçlar sunmayı umuyoruz.

Hong Kong, sanal varlıklarda artık yeni bir düzenleyici yaklaşım benimsiyor

Yeni çerçeve, kripto para birimlerinin ve diğer sanal varlıkların doğasının, daha fazla düzenleme için uygun olup olmadıklarını araştırmak için de düzenlendi. Sanal varlıkların ticareti ile ilgili platformlar da bu araştırma kapsamında olacak. Yasal lisanslama ve düzenleyici süreç, SFC’nin bu platformları amaca uygun hale getirmeye karar vermesinden sonra başlayacak. Araştırma tamamlandığında, kurum bu platformlara lisans verileceğini ve yakın denetim altında tutacağını belirtiyor.

Ancak duyuruda, herhangi bir lisans veya düzenleme çerçevesinin, yatırımcı fonlarının yüzde yüz güvenliğini sağlayamayacağı ve tam koruma şemsiyesi altına yerleştiremeyeceği sonucuna varılıyor. SFC aynı zamanda, kripto para sektörü ile ilgili gelişmeleri gözlemleyeceğini de kabul ediyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin