Ademi merkeziyetçiliğin daha fazla güvenlik sağladığı iddiası
Ademi merkeziyetçiliğin daha fazla güvenlik sağladığı iddiası

Ademi merkeziyetçiliğin daha fazla güvenlik sağladığı iddiası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Maltalı siyasetçi ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Roberta Metsola 2 Kasım Cuma günü Malta Blockchain Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Blockchain tarafından desteklenen ademi merkeziyetçiliğin daha ​​fazla güvenlik sağladığını iddia etti.

Zirveye hitap eden Metsola, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) gelişmekte olan Blockchain ve kripto parayla ilgili olumlu bir duruşunu dile getirdi. Maltalı politikacı, üyelerin vizyondan gerçekliğe geçişi teşvik etmeleriyle birlikte endüstrinin konularının AP’nin gündeminde olduğunu ortaya koydu.

Ademi merkeziyetçiliğin güvenlik konusuna katkısı büyük

Metsola ifadesinde Avrupalı ​​yetkililerin dağıtık defter teknolojisinin sağladığı ademi merkeziyetçiliğin aslında daha fazla güvenlik sağladığını insanlara göstermesi gerektiğini açıkladı ve ekledi: 

Blockchain teknolojisi esas olarak güvenin artmasıyla ilgilidir, dolayısıyla merkezi olmayan doğası daha fazla gönül rahatlığı sunuyor.

Avrupa Parlementosu’na çok iş düşüyor

AP’nin sektöre olan açık tutumunu vurgulayan Metsola, yeni sanayinin doğru tipte düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu iddia söyleyerek blockchain ve kripto küresini düzenlemede yumuşak bir yaklaşım çağrısı yaptı. AP üyesi, sektörün gerekli olduğunu açıkladı ve şu noktalara doğrudan dikkat çekti: 

Doğru zamanda benimsenmesi gereken özel mevzuat.

Metsola Avrupa Parlamentosu’nun bugüne kadar Avrupa düzenleyici ve anayasal ekosisteminin yeni teknolojiyi benimsemeye yetecek kadar esnek olmasını sağlaması gerektiğini savundu.

Bu bağlamda Metsola, Malta parlamentosunun temmuz ayında geçirdiği yeni kripto ve blokchain’le ilgili mevzuatı ileri doğru iyi bir adım olarak niteledi. Yine de politikacı, hükümetin ayak uydurmak düzleminde esnek kalması gerekliliğini vurguladı.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu bütçe ayırmıştı

Ekim ayının başlarında Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu (ESMA), AB mali piyasaları için evrensel düzenlemeler geliştirmeyi ve piyasa gözetimi sağlamayı amaçlayan fintech ve kripto varlıklarını izlemek için 1 milyon euroluk bir bütçeyle bir araştırma kampanyası finanse etmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Avrupa Parlamentosu: “Kripto paralar merkez bankalarının yerini alamaz.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin