bitcoin anketi
Bitcoin anketi

2019 kripto para anketi: Kripto paralar dünya üzerinde ne kadar yaygın? Türkiye sıralamada kaçıncı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Statista, bu hafta dünya çapında kripto paraların ne kadar yaygın olduğunu tespit etmek amacıyla yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı. Küresel anlamda yapılan kripto para anketi, ülkeler bazında kripto para sahipliğini oransal olarak yansıtıyor. Buna göre bireysel bazda kripto para sahipliği en çok olan ülke Türkiye olarak belirlendi. Online olarak yapılan 2019 güncel anket sonuçlarına göre her 5 Türk’ten biri hâlihazırda kripto para sahibi ya da kripto para kullanmış.

Infographic: How Common is Crypto? | Statista

Bölge bazında en çok kripto para kullanımı Latin Amerika’da

Anket sonuçlarına bölge bazında bakıldığında ise en çok kripto para kullanıcısının olduğu bölgenin Latin Amerika olduğu görülüyor. Kripto para adaptasyonunu da yansıtan anket sonuçlarına göre Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Meksika ve Şili kripto para sahipliğinde çift haneli oranlara ulaşan Latin Amerika ülkeleri.

Anket sonuçlarını incelemeye devam ettiğimizde Avrupa bölgesinde Türkiye’den sonra en yüksek adaptasyon oranının olduğu ülke olarak İspanya’yı görüyoruz. Yapılan çalışmada ortaya çıkan bir diğer çarpıcı sonuç, Doğu Avrupa, bazı Asya ülkeleri ve de Güney Afrika’nın adaptasyon oranının Batı Avrupa ve İngilizce konuşan ülkelerden daha yüksek olması. Sonuçlara göre Batı Avrupa ve İngilizce konuşan ülkelerin kripto para adaptasyon oranının halen çok düşük olduğu görülüyor.

Gelişmiş ülke vatandaşları kripto para kullanımı ve sahipliğinde son sıralarda

Statista anketinden çıkan sonuç ile paylaştığımız küresel haberlerden ortak bir analiz yapmamız gerekirse; en çok haberlerine yer verdiğimiz ülkelerdeki vatandaşların kripto paraya adapte olma oranlarının düşük kaldığını görüyoruz.

Kripto para anketi sonuçları Türkiye’nin kripto sektöründeli potansiyelini yansıtıyor

Derlediğimiz haberlere göre bu gelişmiş ülkeler kripto paraların altında yatan teknolojiyi geliştirme ve kripto ekosisteminin altyapısı oluşturma ve yasal düzenleme gayretinde olduğu çıkarımını yapabiliriz. Kripto ekosisteminin sadece bir kolu olan coin alım-satımı ve kripto paraları ödeme sistemi olarak kullanmak gelişmiş ülkelerde henüz yeterince yaygın değil gibi gözüküyor.

Avrupa’da kripto para kullanımında lider olarak bilinen Türkiye’nin bu sonuca göre dünyada da lider konuma gelmesi, Türk kripto camiası açısından önemli bir gelişme. Kripto paralar açısından bir potansiyel olduğu açıkça belli olan Türkiye’de önümüzdeki süreçte yerli Blockchain ve kripto para projeleri görmek, bu teknolojiye yeni yatırımlar çekmek ülke açısından oldukça faydalı olabilir. Ancak bu projelerin sağlıklı, güvenli ve katma değer katan çabalar olması Türkiye’nin bu alanda kalkınması için son derece önemli.

Anket: Statista

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin