Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!
Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!

2019 Bitcoin yükselişi hakkındaki 5 gerçek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 yılı, bugüne kadar Bitcoin için iyi gidiyor. Hele ki 2018 gibi kötü bir yıldan sonra çok daha olumlu hareketlere şahit oluyoruz. Yüzde 80 geri çekilmeye rağmen mücadeleyi bırakmayanlar şimdi portföylerini dengelemek istiyorlar. 2019’da yükselişin devam etmesini sağlayabilecek 5 faktörü aşağıda açıklamaya çalıştık.

Bitcoin’in yılbaşından bu yana getirileri

Bitcoin’in 2019’daki performansı, 2018’deki sahte performansı geride bıraktı ve şimdiye dek resmi olarak bu yıl yüzde 100’den fazla kazancı olduğunu gösteriyor.

Daha doğrusu, Bitcoin (BTC) şu anda yüzde 124’lük bir YTD artışı gösterdi.  Geri kalan dönemde bu performansın iki katına çıktığını görürsek, BTC Ekim 2019’a kadar yaklaşık 19.000 dolar olacağı öngörülebilir.

Bitcoin pazar değeri de (açıkça) bir yıl boyunca yüzde 24 oranında artış kaydetti. 2018 yılının sonundan bu yana yaklaşık 124 milyar dolardan 154 milyar dolara çıktı.

2018 Bitcoin getirileri, 2019’da neredeyse şimdiden geçildi

20 Mayıs 2018’in ötesinde BTC’yi satın alanlar, şimdi en az yüzde 2 oranında kar elde ediyor.

2018’de satın alan (ve elinde tutan) herkesin kâr etmesi için, yüzde 97 artışla 17.200 doların üzerinde bir dönüş görmemiz gerekiyor.

Bitcoin satış pozisyonları YTD ile düşüş gösteriyor

Bitcoin’i de satış pozisyonuna giren kişi sayısı, yılın başından bu yana önemli ölçüde azaldı. 2019’da açılan pozisyonlarda yaklaşık 32.500 satış (short) vardı. O zamandan beri ayılar yüzde 38,5 oranında azaldı sadece 19.680 pozisyonlarını açtılar.

BTC/USD alış pozisyonları, 2019’un başından bu yana sadece yüzde 15’lik bir düşüşe işaret ederek nispeten daha iyi sonuçlar veriyor.

Bitcoin Pazar payı artışı

Bitcoin Pazar payı, bu yıl, son aylarda yavaşça yükselerek başlangıçta yüzde 50 civarında hızla artan güçlü bir gösteriyi de resmediyor. BTC baskınlığı bu ayın başlarında yıllık yüzde 60’lara ulaştı ve o zamandan bu yana yüzde 57’ye düştü. Bu hala 2019’un başından bu yana belirgin bir artış gösterdi.

Bitcoin günlük işlem hacmi artışı

Beklenen bir şekilde fiyat hareketleriyle birlikte, Bitcoin’in günlük işlem hacmi bu yıl yükseliş gösteriyor. Devam eden yükseliş trendi için daha fazla güven veriyor ve 2019’un başından bu yana 4,4 milyardan 30,8 milyar dolara çıkarak ortalama işlem hacminde yaklaşık yüzde 600’lük bir YTD artışı görülüyor.

Bu rakamlar Bitcoin’in bir boğa piyasasında olduğunu kanıtlamak için yeterli görünüyor. Ayrıca piyasa koşullarının bu şekilde devam etmesi halinde yılın ikinci çeyreğinde aynı performansı görebiliriz. Bu durumda da Bitcoin’in yeniden 20.000 dolara uzanan bir yolu olabilir.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin