Son Dakika: Bitcoin fiyatı, neredeyse 63.000 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Son Dakika: Bitcoin fiyatı, neredeyse 63.000 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

2019 Bitcoin ve kripto paralar için ne getirebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoinlerde ticaret, Bitcoin’in fiyatının 2017’nin sonuna doğru yükselişinin büyük bir bölümünü oluşturuyordu. Kripto sektöründeki bazı altcoinler Bitcoin’in piyasa değerinin şişmesine yardımcı olurken, aynı zamanda birçok insan bu alternatif para birimlerine yüksek oranda yatırım yapıyor. Peki 2019 Bitcoin ve kripto paralar için ne getirebilir?

Piyasada yeni bir boğa koşusu neden gerçekleşmiyor?

Bununla birlikte, böyle bir durumun piyasa düzenleyicilerinin artan ilgisi nedeniyle çok yakında tekrarlanması mümkün değil. Örneğin, ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonu, bu ay kripto paralar piyasasında fiyat manipülasyonunu konusunu incelemeye başladı. Ayrıca, Hong Kong’dan Filipinlere ve hatta Kenya’ya kadar, kripto ile ilgili düzenlemeler de yavaş yavaş olsa da küresel olarak patlamaya başladı. Ayrıca, zamanla ortaya çıkan diğer bazı faktörlerde piyasada yeni bir boğa koşuna izin vermiyor. Bu faktörler şunlardır:

  • Daha fazla proje inşa edilmesine rağmen genel olarak blok güce sahip olmaması,
  • Piyasa değerini temel alan en çok kullanılan en iyi 100 kripto projesinin beklenenden daha az kullanıcısı olduğu gerçeği,
  • Pek çok yeni insanın kripto paraya yatırım yapmadığına dair inanç.

Bitcoin’in düşüşü bir fırsat mı?

Yıl neredeyse bitti ve yeni yılın getireceği şey için daha fazla meraklıların dikkatini çeken 2019 için fiyat projeksiyonları. Kurumsal yatırımcıların benimsemeyi destekleme konusundaki çabalarına rağmen, Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz hafta 500 dolardan fazla düştü. Bu fiyat düşüşü, Bakkt’ın Ocak 2019’un sonlarına kadar platformlarının piyasaya sürülmesini ertelediklerini açıkladıktan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Bazıları bu fiyat düşüşünün, büyük oyuncular için iyi bir giriş noktası olduğunu belirtti. Bu doğru olsa da kripto piyasalarının kırılgan doğasını ortaya çıkarır ve potansiyel yatırımcıların yan çizgide kalması için daha fazla neden verir. Tüm bunların yanı sıra 2018, özellikle de dünyanın farklı bölgelerinde başlatılan düzenleme süreçleri başta olmak üzere, ICO sayısı ile piyasanın olgunlaşmaya başladığını gösteriyor.

Nick Core: “Bitcoin’in 3.000 doların altına taşınması para için bir felaket olur.”

Bitcoin için 2019 ne getirebilir?

Gelecek yıl, kurumsal yatırımcıların, genel olarak Bitcoin ve kripto para birimleri için ne sunacaklarını tam olarak anlamak adına en iyisi olacak. Zaten sektörde güvene duyulan talep, piyasanın bu yıl sonunda gördüğü daha istikrarlı volatilite seviyesinin devam etmesiyle artacak.

Bazı kripto projeleri, gerçek dünya kullanımı için sunulan ürünlerle, bu yıl ders olarak olgunlaşacak. Bu perspektiften bakıldığında piyasadaki son çöküşün, bazı kripto projelerinin gerçek dışı değerlemeleri nedeniyle gerçekleşmesi gerektiğini düşünmek yanıltıcı olmaz. Bu, değerli iş planını ve token programını kullanarak gerçek projeleri ortaya çıkarmaya yardımcı olmak demek. Güvenilir projelerde güven seviyesi 2019’a kadar yükselecek ve gerçek inananlardan daha fazla yatırım kazanacak gibi görünüyor.

Bizi kripto paralar odaklı bir gelecekte neler bekliyor?

Bu projelerin çabaları, kurumsal yatırımcıların destekleriyle birlikte kripto ekosisteminden benimsenmenin artmasına yardımcı olacak. Ya da benimsenme sürecine katkıda bulunacak çıktının maksimize edilmesi için her iki yol da takip edilecek ve kriptoda bulunmanın birincil itici gücünün hızlı para kazanmak olduğu şeklindeki anlatının değişmesine yardımcı olacak. Yatırımcılar bundan böyle spekülasyona dayanmak yerine gelecek yıllarda kazanacağı değer için herhangi bir kripto varlığını satın alacaklar.

Tabii ki Bitcoin, diğer dijital varlıklara yatırım yapılacak ana para birimi olarak en üst seviye pozisyonunu koruyacak. Piyasadaki yükseliş, bir sonraki halving olayına kadar 1800 yeni tokenin günlük üretimini karşılamaya devam ettiği sürece, Bitcoin’in büyümesine yardımcı olacak.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin