ilk 100 coin
2018’de hangi coin ne kadar kaybetti? İşte ilk 100’ün tam listesi

2018’de hangi coin ne kadar kaybetti? İşte ilk 100’ün tam listesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 yılında en popüler kripto paralar bile önemli fiyat düşüşlerinde güvenli bir liman olamadı. Önde gelen kripto paraların bu yıl ne kadar dalgalı olduğunu anlamak için LongHash, ilk 100 coin için en yüksek performanslarını yılsonu fiyatları ile karşılaştırdı.

Bitcoin 2018’de ivme kaybetti

Aralık 2017’de, kripto para, yaklaşık 20.000 ABD doları değerine ulaştıktan sonra 2018 yılında, Bitcoin bu ivmeyi sürdürmeyi başaramadı.

CoinMarketCap’e göre, Bitcoin’in 2018’deki en yüksek değeri Ocak ayının başında 17.500 dolara ulaşmasıyla kaydedildi. Ancak Bitcoin bu değeri uzun süre sürdüremedi. Mart ayının başından bu yana, Bitcoin bu yıl hiçbir noktada 10.000 dolar seviyesinin üzerine çıkamadı.

Bitcoin’in zirvesini Aralık ayı ortasındaki fiyatı ile karşılaştırıldığında, ana kripto paraların ne kadar dalgalı olduğu gözler önüne seriliyor. Bitcoin’in 2018 zirve değeri ile şu anki fiyat arasında aşağıdaki görselde de görüleceği üzere yaklaşık yüzde 80 oranında bir fark var.

Ethereum, XRP gibi diğer büyük altcoinler en az yüzde 90 düşüş kaydetti

Ethereum’un (ETH )  2018’deki zirvesi ile son değeri arasındaki fark yüzde 90’lık bir düşüş gösteriyor. 13 Ocak’ta, Ethereum bu yılın en yüksek fiyatı olan 1.400 doları görmüştü.

Şubat ayının başından bu yana ETH bu değeri geri kazanmaya hiç yaklaşamadı. 17 Aralık tarihinde ise ETH’nin fiyatı 100 doların altını görmüştü. Bu, Ethereum için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan olumlu bir karar çıkması gibi yıl boyunca olumlu haberlere rağmen gerçekleşti.

XRP de 2018’de birçok olumlu habere konu olan bir diğer kripto para. Tokenin geliştiricisi Ripple, devlet okullarına ve 17 üniversiteye bağış yaptıktan sonra olumlu ilgi gördü. Bu yıl, XRP 3,38 dolar civarında bir zirve yaptı. Ancak o zamandan beri 0,25 dolara kadar geriledi. Bu, en yüksek değer ile en son değer arasında yüzde 93’lük bir fiyat düşüşüne işaret ediyor. XRP, yazım esnasında 0,38 dolardan işlem görüyordu.

Diğer bazı önde gelen kripto paralar da bu yıl zirvelerinden en az yüzde 90 oranında düştü. Dikkate değer bazı örnekler vermek gerekirse, Bitcoin Cash, Litecoin ve Dash’den söz edebiliriz.

Bitcoin SV ve stabil coinler gibi yeni coinler ne durumda?

17 Aralık itibariyle piyasa değerine göre ilk 50 coin için baktığımızda, grafik Bitcoin Cash’in hard forkundan sonra yeni bir kripto para olarak başlayan Bitcoin SV için uygun görünebilir.

Bitcoin SV’in volatilitesi aslında diğer coinlerin çoğundan daha şiddetliydi. Anlık görüntüden bir ay önce en yüksek değerinden yüzde 60 oranında düşüş gösterdi.

Grafik ayrıca volatiliteye dirençli olacak şekilde tasarlanmış stabil coinler de içeriyor. Yine de, endüstrinin stabil coinleri bu yılki dalgalanmalara karşı zaman zaman dayanıklı olamadı.

2018 ilk 100 coin fiyat performansı

WechatIMG125.png

longhash

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin