2018 Kripto para piyasasında, kripto para, kripto para haberleri
Top 5 fiyasko

2018 kripto para piyasasında yaşanmış en büyük 5 fiyasko

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018 kripto para piyasasında yaşanmış en büyük 5 fiyasko ile 2018 yılının şu ana kadar kripto para piyasalarına çok uğurlu geldiğini söyleyemeyiz. Birçok coin geçen yıla oranla düşüş yaşarken, bu düşüşlerden dolayı piyasaya olan ilgi azaldı.

2018 kripto para piyasasında yaşanmış en büyük 5 fiyasko

5- Verge (XVG) Wraith Protokolü Lansmanı

Verge’nin Wraith Protokolü’nün 2017 sonlarında piyasaya sürülmesi planlanmış olsa da birkaç gecikme yüzünden gerçek sürümünün yayınlanması bu yılın Ocak ayına ertelenmişti. Ocak ayında Verge destekçileri ve borsacılar Wraith’i görmeye oldukça istekli olsalar da birçoğu geliştiriciler tarafından ortaya konan şeylerden hayal kırıklığına uğramıştı. Wraith isteğe bağlı gizlilik gibi ilginç bir seçenek sunarken, insanlar protokolün anonimlik sağlama çabasını sorgulamaya başladılar.

Üstüne bir de Verge’nin bazı kodlarının, geliştiricisi 14 yaşındaki Whit Jack tarafından yaratılan “Bitcoin Kid” adlı evcil hayvan projesi olan OpalCoin’den kopyalandığı da ortaya çıktı.

4. VeChain kripto parasının yasaklanması

Kripto para piyasa moderatörleri altdizindeki kötü amaçlı uygulamalara karışan ve oy manipülasyonu yapan kripto paraları askıya alma ve yasaklama politikasını ortaya koydu. VeChain (VEN)’in geliştiricileri ve ekip üyelerinin, topluluk üyeleri istediklerini yaptırma amaçlı yönlendirildiği ortaya çıkınca şubat ayı boyunca yasaklanma cezası aldı.

Bu kripto para piyasası tarafından verilen ilk cezaydı ve bu ceza ile güçlü bir mesaj verilmiş oldu. Yasak boyunca, kripto para birimi ile ilgili tüm yazılar kaldırıldı. Tuhaf bir şekilde VEN kripto parası, şubat ayı boyunca değer kaybetmedi. Fakat mart ayının ilk haftasında %30’luk bir düşüş yaşadı.

3- Bitconnect

Kripto para borsasının en çok tartışılan sistemlerinden birisi olan saadet zinciri tarzıyla birçok kişiden tepki gören Bitconnect, Ocak ayında sistemi durduğunu açıkladı. Haberin duyulması ile beraber kripto para %90 değerinde düşüş yaşadı. Şu anda sistem durdurulmadan önceki fiyatının %99 altında bir fiyatla işlem görüyor. Şu anda Bitconnect 750.000 dolarlık bir dava ile karşı karşıya.

2- Waltonchain Pr fiyaskosu

Waltonchain (WTC) Twitter hesabını yöneten kişi, Sevgililer Günü hediyesini kazanan listesi açıkladığında hesabı değiştirmeyi unutunca Waltonchain resmi hesabından, yarışmayı kazanan biri gibi açıklama yaptı.

Kazananların çoğunluğunun gerçek olduğu ve her kazanan için yaklaşık 50 ABD dolarlık ödül olduğu açıklanırken, skandalın etkisi büyük oldu. WTC skandalın olduğu andan itibaren bir anda %20 düşüş yaşadı ve düşmeye de devam etti.

Bu düşüş 6 Mart’ta Alibaba ile yaptıkları ortaklık anlaşması duyurusuna kadar sürdü. Bu duyuru ile bir anda roket etkisi yaparak fiyatını oldukça yükseltti. Fakat toplululuk içinde haberin doğruluğu sorgulanmaya başlandı ve bir anda atılan tweet silindi. Bu olaydan sonra kripto para bir kez daha düşüş yaşadı.

1- BitGrail Hack

2018 kripto para piyasasında yaşanmış en büyük 5 fiyasko listemizde ilk sırayı BitGrail alıyor. Nano ticaretinin önde gelen borsalarından biri olan BitGrail hacklendi ve 17 milyon NANO’nun çalınmasına neden oldu. BitGrail ekibi para çekimlerini durdurdu ve Nano ekibini hackin etkisini azaltması için fork yapmaya çağırdı.

Hack haberinin ortaya çıkışı ile beraber NANO %50’den fazla değer kaybetti. Bunun ötesinde BitGrail kullanan NANO yatırımcıları, sermayelerinin bir gece yok olduğunu gördüler. Bir çok kişinin mağduriyet yaşadığı bu olay sonunda BitGrail tamamen kapandığını açıkladı.

Themerkle

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin