2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?
2020’nin son bölümünde Bitcoin fiyatı patlama yaşayabilir mi?

2010 yılında ufak bir hatadan dolayı 8,999 adet Bitcoin buhar oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2010 yılında bir forum sitesinde yazılan yardım isteği Bitcoin’in son 10 yılda gösterdiği gelişim süreci hakkında önemli fikirler veriyor. Bitcoin 2010 yılında daha gelişiminin ilk aşamalarındaydı.

İlk Bitcoin satışı 10 yıl önce bu ay gerçekleşti: Sizce Bitcoin kaç dolardan satıldı?

Bir kripto para borsasından 9,000 adet Bitcoin alan bir yatırımcı, 1 adet Bitcoin’i kendisine ait başka bir adrese transfer ettikten sonra Bitcoin’lerin kayıtlı olduğu wallet.dat uzantılı dosyayı ve bilgisayarını kapatıyor. Bir süre sonra bilgisayarını açtığında dosyada kayıtlı herhangi bir Bitcoin olmadığını görüyor. 8,999 adet Bitcoin buhar oluyor.

8,999 adet Bitcoin buhar oldu!

Bitcoin yatırımcısı bu olayın ardından Stone Man mahlasını kullanarak bir forum sitesinden yardım istiyor. Aşağıda Stone Man’ın 10 Ağustos 2010 tarihinde yazışmalarını görüyoruz.

Aradan 10 yıl geçti ve şimdi daha kullanışlı ve güvenli donanım cüzdanları ve online cüzdanlarına sahibiz. Hatta bazı cüzdan tedarikçileri olası kayıplara karşı Bitcoin’leri sigortalıyor.

Stone Man’in kaybettiği 8,999 adet Bitcoin yazının kaleme alındığı saatte 100 milyon doları geçiyor.

Stone Man yukarıdaki mesajında kaybolan Bitcoin’leri çift harcama (double spending) gibi bir hacker saldırısından kaynaklanmış olabileceğini düşünüyor. Çift harcama, Bitcoin ya da başka bir kripto paranın blockchain’inin hash gücünün %50’den fazlası kötü niyetli kişiler tarafından yönetilmesi durumunda ortaya çıkabiliyor. 51 atağı olarak adlandırılan bu durumda kötü niyetli kişiler blockchain’i manipüle ederek başkalarına ait kripto paralar haksız biçimde el koyabiliyor.

Decrypt.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin