Uzman görüşü: Bitcoin, para ve maliye politikası sorumsuzluğuna karşı bir sigorta poliçesidir!
Uzman görüşü: Bitcoin, para ve maliye politikası sorumsuzluğuna karşı bir sigorta poliçesidir!

20 Aralık Bitcoin fiyat analizi: Toparlanma sürecinde kritik nokta 3.875 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

20 Aralık Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik detayları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dünde yükseliş trendini sürdürerek kısa bir zaman diliminde 4.000 dolar seviyesini test etti.
  • Toparlanma çabalarındaki ilk engel 3.875 dolar olup bu seviyenin üzerinde yükselişin hızlanma ihtimali yüksek.
  • Alt bölgede 3.725 dolar önemli bir destek olarak duruyor.

20 Aralık Bitcoin fiyat hareketleri

Toparlanma sürecine giren Bitcoin, yükseliş yönündeki pozitif hareketlerine olağan düzeltmeler ile devam ediyor. Dün bir ara 4.000 dolar göründükten sonra bu seviyedeki hızlı satışlar ile 3.800 dolara kadar gerileyen kripto para, şu an 3.800 dolar seviyesinde bulunan direnç alanı içerisinde işlem görüyor.

Bu bağlam 3.875 dolar önemli bir nokta olarak dururken bu seviyenin gün içerisinde geçilmesi BTC/USD paritesinin 4.000 dolar bandına yerleşme ihtimalini güçlendiriyor.

Kısa vadeli fiyat hareketlerinin yükseliş trendinde olduğunu ise 100 saatlik hareketli ortalamanın 200 saatlik hareketli ortalamayı geçip aralarındaki makasın açılmasından teyit edebiliyoruz.

Orta vadeli yükseliş trendi için ise 4.000 dolar fiyatının kazanılması ön koşul olarak görülürken 4 saatlikteki 100 hareketli ortalamanın yukarı yönlü hareketi pozitif durum olarak algılanıyor.

Yeni oluşmaya başlayan bu trendin devamı için ise 4 saatlikte 200 hareketli ortalama seviyesi olarak 3.725 dolar oldukça önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin bu seviyenin altında bir günlük kapanış yaşaması durumunda mevcut trendin bozulup kayıpların artışı söz konusu olabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD, pozitif bölgede tepe oluşumunu tamamlamak üzere. MACD histogramı kırmızıya dönemediği sürece BTC’de artışların devam ettiğini görebiliriz.
  • Stokastik RSI göstergesi, aşırı satım bölgesine dik bir açı ile yönelmiş durumda. Bu bölgeye girene kadar düzeltme bir miktar daha devam edebilir. Sonrasında ise bu bölgeden çıkış, hızlı yükselişi tetikleyebilir.
  • RSI göstergesi 64 seviyesinde yatay hareket ederek, pozitif görünümü temsil ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin