featured

2 popüler altcoin’in büyük mücadelesi: Hangisi daha erken 1 dolara ulaşacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – TRX ve MATIC eşit derecede popüler iki altcoin’dir. Ancak hangisinin daha önce 1 dolara ulaşacağı yatırımcılar tarafından merak ediliyor.

Kripto yatırımcıları, devam eden piyasa düzeltmesinin ardından sabırla sıradaki boğa koşusunu bekliyor. Yakın zamanda ralliyi ateşleyebilecek bir işaret olmaması sebebiyle Tron ve MATIC üzerindeki satış baskıları devam ediyor.

En iyi altcoin’lerden olan TRX ve MATIC, 1 dolar seviyesini hedefleyen kripto para birimleri arasında bulunuyor. Peki, bu hedefe hangisi daha önce ulaşabilir?

Tron (TRX) fiyat analizi

Tron, merkezi olmayan uygulama teknolojisini eğlence endüstrisine entegre etmeye odaklanmasıyla tanınıyor. Daha önce bir ERC-20 tokenıydı ancak daha sonra kendi ağına kavuştu.

Son bir haftadır düşüş trendinde işlem gören altcoin, şu anda 0,1078 dolar civarında işlem görüyor. Haftalık grafikte %9,79, günlük grafikte ise %3,64 oranlarında kayıp yaşadı. Fiyatla birlikte piyasa değeri de düştü ve 24 saat içinde %4,63’lük bir kaybın ardından 9,443,994,212 dolara geriledi.

Tron altcoin analiz

Bu dönemde işlem hacmi ise %30,71’lik artışın ardından 430,112,597 dolara yükseldi. Mart ortasında zirveye ulaşmasına rağmen TRX 1 dolara yakın bir değere ulaşamadı. TRX, tüm zamanların en yüksek değerine ise altı yıl önce 0,3004 dolar ile dokunmuştu.

Buna dayanarak TRX topluluğunun beklentileri ATH hedefinin çok üzerinde gibi görünüyor olabilir. Ancak yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving etkinliği bu altcoin’in dinamiklerini değiştirebilir.

Polygon (MATIC) fiyat analizi

Tron ile karşılaştırıldığında MATIC’in fiyatı 1 dolar seviyesine çok daha yakın. Ayrıca gözde altcoin’in geçen ayın en yüksek seviyesi olan 1,2714 dolar da dahil olmak üzere geçmişte birçok kez 1 doların üzerine çıkma geçmişi var.

Polygon, daha hızlı ve uygun maliyetli işlem seçenekleri sunmak için Ethereum’a bir alternatiftir. Haftalık grafikte %21,58’lik bir kaybı olan MATIC, bu yazının yazıldığı sırada 0,6803 dolar civarında işlem görüyor. Günlük grafikte ise %1’lik bir artış kaydettiği görülüyor. Aynı durum hafif bir artışla 6,740,404,581 dolara yükselen piyasa değeri için de geçerli.

Ayrıca altcoin’in işlem hacmi de %41,70 oranında bir artışın ardından 356,059,605 dolara yükseldi.

Son birkaç aydır yükseliş trendinde işlem görüyor olmasına rağmen MATIC, neredeyse iki buçuk yıl önce ulaşılan ATH değeri olan 2,92 dolara yeniden dokunmayı başaramadı.

Hangi altcoin 1 dolara önce ulaşacak?

MATIC, fiyat geçmişine bakıldığında TRX’den daha iyi performans göstermiş olsa da; TRX düşük değerine rağmen iyi galibiyetler elde ediyor.

Şimdilik kripto para piyasasında Bitcoin halving öncesinde büyük bir yükseliş beklenmiyor. Dolayısıyla iki altcoin’in de 1 doları hedeflemesine rağmen kısa vadede bu gerçekleşmeyebilir. Her iki altcoin de piyasa değerine göre ilk 20 kripto para birimi arasında yer alıyor ve yüksek yatırımcı ilgisine sahip.  Ancak mevcut veriler MATIC fiyatının 1 dolara ulaşma konusunda daha avantajlı bir konuma sahip olduğunu gösteriyor.

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin