24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!
24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!

2 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC kritik ortalama seviyesine tutunmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Ocak Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin yılın son gününde düşüş göstererek 3.800 doların altına sarktı
  • 4 saatlik grafikte 200 hareketli ortalama seviyesine tutunmayı başaran BTC/USD, dün bu seviyeyi taban yaparak devam etti.
  • BTC fiyatının 200 HO altına inmemesinden destek alan Bitcoin gün sonuna doğru hızlı bir yükseliş ile 3.985 dolara kadar yükseldi. (4 saatlik 100 HO seviyesi)

2 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin son 48 saatlik zaman diliminde 4 saatlik grafikte 100 ve 200 hareketli ortalamaları arasında daha çok destek seviyesi olan 200 HO civarında hareket etti. Bu seviyenin altına sarkma olmaması piyasa oyuncuları tarafından olumlu algılanarak BTC’nin hızla 3.900 dolar seviyesine kadar yükseldiğini gördük.

Güne 4 saatlikte 100 HO seviyesine tutunma mücadelesi ile başlayan Bitcoin, böylelikle 3.935 doları kendisine destek yapmış durumda. Yükselişin devamı için bu seviyeye tutunmak oldukça önemli olup sonrasında ise 4.000 doların üzerinde 4.050 dolar seviyelerinde saatlik kapanışlar gerekiyor.

Düşüş senaryosunda 4 saatlik kapanış 100 hareketli ortalamanın altında gerçekleşirse, BTC/USD paritesi yeniden 3.815 dolar seviyesinde bulunan 200 hareketli ortalamayı denemek için hareket edebilir. Bu yolda 3.870 dolar seviyesi ara bir destek olarak çalışabilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD pozitif bölgede görünümüne devam ediyor. Henüz negatif bölgeye dönmeyen MACD yükseliş yönlü görünümünü koruyor.
  • Stokastik RSI, sabah saatlerinde henüz aşırı alım bölgesine erişmemiş olup, bu durum alımların bir miktar daha devam edebileceğini gösteriyor. Fakat kuvvetli bir yükseliş hamlesini işaret etmiyor.
  • RSI, 50 seviyesinin üzerinde fakat sabah seansında yönünü aşağı çevirmiş durumda. Kritik 50 seviyesinin altına düşmesi durumunda satış baskısı daha da artabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin