30 Ağustos Bitcoin fiyat analizi: Destek ve direnç noktaları, beklenen yön ve çok daha fazlası
2 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler

2 Mayıs Bitcoin analizi: BTC için beklenen seviyeler, destek ve direnç noktaları, teknik göstergeler ve çok daha fazlası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen hafta Bitcoin için oldukça iyi geçti. Sadece bir hafta önce 7.500 dolar civarında işlem gören Bitcoin 9.400 doların üzerine çıkmayı başardı. BTC bu haberin yazıldığı esnada günlük binde 6’lık ufak bir kazançla 8.833 dolardan işlem görüyor. 

Uzun süredir Bitcoin halving olayına sadece on gün kaldı ve BTC motorlarını ateşlemeye başlamış görünüyor.

Bitcoin yeni bir boğa koşusuna hazırlanıyor olabilir

Makro seviyeye bakarsak, 7.800 – 8.000 dolarlık bölgeden ayrıldığımızdan beri, 200 günlük hareketli ortalama çizgisi (1 günlük grafikte açık yeşil çizgiyle işaretlenmiş) gibi bazı önemli direnç işaretleri, Bitcoin yeni bir yükseliş koşusu inşa ediyor. Aşağıdaki 4 saatlik grafikte, 7.800 dolardan başlayan yükseliş üçgenini görebilirsiniz.

Önde gelen kripto para birimi perşembe günü ayrıca, Binance’te en yüksek işlem hacmini gördü. Bu da ayrı bir yükseliş işareti olarak yorumlandı.

Çarşamba, fiyat artışının gerçek olduğuna dair bir başka işaret olan Binance’de en yüksek işlem hacmini gördü.

  • Toplam piyasa değeri: 248 milyar dolar
  • Bitcoin piyasa değeri: 162,3 milyar dolar
  • BTC egemenlik endeksi: %65,4

Bitcoin için teknik göstergeler ne söylüyor?

Destek/Direnç seviyeleri

Bitcoin, son boğa hareketinden sonra %38,2 Fib seviyesi olan 8.800 dolarlık birleşim bölgesinde işlem görüyor. İlk direnç seviyesi 9.000 dolar. Bu direnç kırılırsa 10.000 dolarlık baraja ulaşmadan önce 9.800 dolardan biraz direnç bekleyebiliriz.

Aşağı yönlü bir eğilim halinde 8.800 dolarlık destek kırılırsa bir sonraki destek 8.650 dolar civarında. Sonrasında ise perşembe gününün dip noktası 8.400 dolar (Altın Fib seviyesi) var. Daha aşağıda 8.200 dolar ve 8.000 dolarlık destek seviyeleri yatıyor.

RSI göstergesi

8.400 dolara doğru yapılan ciddi düzeltmeye rağmen, momentum göstergesi boğa bölgesinde ve 70 seviyesini koruyor.

İşlem hacmi

Yukarıda belirtildiği gibi bu kategoride de yükseliş eğilimi görülüyor.

Çarşamba ve perşembe günleri işlem hacmi çok yüksekti. Cuma gününün hacmi de aylık ortalamaya göre yüksekti. Hafta sonu boyunca sakinlik bekleyebiliriz ancak Bitcoin bir sonraki büyük hamlesiyle şaşırtabilir.

4 saatlik BTC grafiği

1 günlük BTC grafiği

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi: “Bitcoin alma zamanı geldi!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin