5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?
5 Kasım Bitcoin fiyat analizi: Uçuşa geçen BTC 20.000 dolara mı gidiyor?

2 Mart Bitcoin fiyat analizi: Stabil hareketler yeni bir kopmanın işareti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Mart Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 3857 – 3813 dolar bandından düşük volatiliteli işlemlerine devam etti.
  • BTC/USD paritesinin bugünkü güncel destek noktası 3.815 doların üzerinde tutunmaya çalıştığını görüyoruz.
  • Uzun vadeli görünümde önemli bir hareket alanına girdiğini gördüğümüz BTC/USD paritesinin Mart ayında önemli yükseliş hareketlerini görebiliriz.

2 Mart Bitcoin fiyat hareketleri

Bitcoin geçen hafta sonu hızlı bir yükseliş ardından yine hızlı bir gerileme yaşamasının ardından haftayı 3.800 dolar bandında yatayda geçirdi. Şimdi ise yatırımcıların aklında geçen hafta sonu yaşanan volatil hareketler tekrarlanabilir mi? sorusu var.

İlk olarak kısa vadeli fiyat hareketlerine göre kritik noktaları tespit etmeye çalışırsak saatlik grafikte 3.820 dolar önümüzdeki saatlerde geçilmesi gereken bir direnç seviyesi olarak görülüyor. Yükseliş hareketinin başlamasını teyit etmek için ise 200 saatlik hareketli ortalama değeri 3.880 doların kazanılması kritik bir öneme sahip gibi duruyor.

Orta vadeli olarak değerlendirdiğimiz 4 saatlik BTC/USD grafiğinde ise BTC, hafta sonunun ilk saatlerinde önemli bir destek seviyesi olan 100 mumluk hareketli ortalama değeri 3.815 doları test ediyor. Kripto paranın bu seviyenin üzerinde kaldığı kabul edilirse; bu noktadan yukarı yönlü hızlı bir ivme görülebilir. 3.815 doların altında bir 4 saatlik kapanış ise 3.700 dolar doğru bir düşüş ivmesini başlatabilir.

BTC uzun vadeli önemli bir alanın içinde bulunuyor

BTC/USD paritesine günlük grafikte daha uzun vadeli baktığımızda, kripto paranın şu anki değerinin 100 ve 200 günlük hareketli ortalamanın arasında olduğunu görüyoruz. Şu an 3.700 dolar seviyesinde konumlandığını gördüğümüz 100 günlük hareketli ortalama seviyesi, hafta sonu düşüşün bu noktada sonlanması, hafta içinde yaşanan denemelerde bu seviyesinin aşağı yönlü kırılamaması önemli bir dinamik destek noktası olduğunu kanıtlar nitelikteydi.

Bu bağlamda 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde devam eden Bitcoin’in önünde 200 günlük hareketli ortalama değerine (5.074 dolar) kadar geniş bir hareket alanı bulunuyor. Bu iki fiyat seviyesi arasında elbette önemli destek ve direnç seviyeleri bulunuyor. Fakat bu alan Mart ayında Bitcoin’in yükseliş yönlü eğilimlerinin düşüş yönlü eğilimlerden daha olası olmasına işaret ediyor olabilir.

Sonuç olarak, bu ay yükseliş hareketlerinin düzeltme hareketlerinden daha uzun olabileceğini görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin