Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü
Circle CEO'sundan Çin kripto para birimine yönelik çarpıcı öngörü

2 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC yükseliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2 Kasım Bitcoin fiyat hareketi ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.360 dolar çevresinde 100 saatlik hareketli ortalama seviyesini iyi şekilde savundu.
  • Bu günlük istikrar sayesinde ise akşam saatlerinde alıcı bularak yükselmeye başladı.
  • Gün kapanışında ise 200 saatlik hareketli ortalama direncini 6.400 doları aşarak kırmayı başardı.

2 Kasım Bitcoin fiyat hareketleri

Dünün büyük bir bölümünü 100 saatlik hareketli ortalama çevresinde geçiren Bitcoin, bu fiyatın önemli bir destek seviyesi olduğunu piyasaya göstermiş oldu. Bitcoin’in 6.360 doların altına inmeyeceğine ikna olan yatırımcılar ise alım işlemleri ile Bitcoin’i gün kapanışında 6.450 dolara kadar taşıdı.

6.360 dolar seviyesinden başlayan yaklaşık 100 dolarlık yükseliş ile BTC/USD paritesi, önemli bir direnç seviyesi olan 200 HO’nun üzerine çıkarak ileriye dönük olumlu bir hamle yaptı.

6.450 dolar görüldükten sonra ise Bitcoin cephesinde kar satışları gelmeye başladı. Bunu takip eden satış emirleri ile bir düzeltmeye giren Bitcoin yazım esnasındaki fiyatı olan  (Bitfinex verilerine göre) 6.425 dolarda bir miktar destek bulmuş gibi görünüyor.

Mevcut düzeltmenin şu an kısıtlı kaldığı Bitcoin’de son yükseliş hareketi referans alınarak Fibonacci düzeltme eğrilerine göre fib 61,8 seviyesi düzeltmenin devamı için uygun bir nokta olarak görülüyor. Aynı zamanda fib 61,8, 200 HO ile aynı seviyede olup, bu 6.400 dolar seviyesini oldukça önemli bir destek yapıyor.

Haftanın son iş gününde olmamız sebebiyle Bitcoin’in 6.400 dolar üzerinde gün kapanışı yapması hafta sonu yükselişin devam edebilmesi için oldukça önemlidir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik MACD pozitif bölgede bulunmasına karşın son düzeltme ile düşen bir eğilim gösteriyor. Bu düşüşün 0 seviyesinin üzerinde kalması yine yükseliş için olumlu bir sinyal olarak görülebilir.

Stokastik osilatöre baktığımızda ise aşırı alım bölgesinden aşağı doğru kaymış ve düzeltmenin henüz tamamlanmadığı sinyalini alıyoruz. Fakat RSI’ın 60 seviyesinde olması ve CCI göstergesinin pozitif bölgede bulunması olası bir yukarı yönlü trendin güçlü olabileceğine dair mesaj veriyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin