14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte
14 Eylül Bitcoin fiyat analizi: 10.500 dolar yine reddedildi, aktif adresler düşüşte

19 Şubat Bitcoin analizi: BTC tamam mı devam mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün 100 günlük hareketli ortalaması üzerinde (3.660 dolar) hızlandırdığı yükselişini günlük yüzde 7’lik bir kazançla tamamladı ve 3.925 dolara kadar yükseldi.
  • BTC/USD paritesinin mevcut durumu daha önce sert düşüş yaşadığı direnç alanının hemen başı olarak gözüküyor. (3.900 – 4.070 dolar)
  • 500 dolar yolunda Bitcoin’in önünde önemli direnç seviyeleri bulunuyor.

Bitcoin yükseliş trendinde takip edilmesi gereken seviyeler

Bitcoin geçen haftada üzerinde önemli durduğumuz 100 günlük hareketli ortalamasını geçmesi sonrası hızlı bir yükseliş yaşadı. Dünde değindiğimiz gibi bu ortalama seviyesinin geçilmesi ile geçmiş fiyat hareketlerinde de görüldüğü gibi BTC/USD fiyatı 200 günlük hareketli ortalamayı test etmek için yeni bir trende girebilir.

Fakat BTC’nin bu yolda önemli direnç seviyeleri ile karşılaşacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Bu direnç seviyelerine bakacak gözden geçirecek olursak;

İlk olarak karşımıza son çöküşün başladığı alan olan 3.900 – 4.070 dolar direnç alanı geliyor. Bu alan yılsonu başlayan küçük çaplı yükseliş trendinin yılın ilk haftası denendiği ve piyasada coşku ile karşılanan bir seviyeydi. Fakat Bitcoin 4.100 dolar seviyesine ulaşamadan 4.070 dolar fiyatında düşmeye başladı ve satışların hızlanması ile yüzde 15’in üzerinde bir kayıp görülerek 3.300 dolar bandına kadar gerilemişti.

Bu direnç alanı başarı ile geçilirse ikinci önemli bölge 4.200 – 4.450 dolar bandı olarak karşımıza çıkıyor. Bu bölgeyi de Kasım ayında yaşanan yılın en dramatik düşüş trendlerinden birinin düzeltme hareketi olarak Bitcoin’in geçemediği bir bölge olarak tanımlayabiliriz. Bu bölgenin geçilememesi Bitcoin’in yaklaşık yüzde 30’a varan kayıp ile 3.100 dolar bandına gerilemesine neden olmuştu.

2018’in son çeyreği ve yılın başlarında görülen bu fiyat hareketleri karakteristik benzerliklerden dolayı önümüzdeki gün ve haftalar için bize rehber olabilir. 4.500 dolar yolundaki bu engellerin aşılması durumunda orta vadeli hedefine ulaşacak olan Bitcoin’in ise ayı piyasasından çıkması için daha uzun bir yolu var gibi gözüküyor.

19 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

BTC/USD paritesine daha kısa vadeli bakıp, oluşabilecek dalgalı fiyat hareketleri üzerine konuşacak olursak, malum yükselişin 3.900 doların altında mola verdiği görülüyor. 3.880 dolarda bir destek noktası oluşmuş durumda. Öğleden sonraki hareketlerde 4 saatlik BTC/USD mumları bu seviyesinin üzerinde kalabilirse yeni bir yükseliş için yukarı yönlü hareket edebilir. Zira bunu gerçekleştirmek için ortam oldukça müsait.

4 saatlikte MACD, pozitif bölgede olup, yataya giren fiyat hareketlerini ivme kaybederek yansıtıyor. Stokastik RSI aşırı alım bölgesinde yatay konumuna devam ediyor. Bu bölgeden aşağı yönelmesi bir düzeltme hareketinin başlaması anlamına gelecektir.

RSI son 10 günün en yüksek seviyesinde. Bundan önce bu seviyeye 8 Şubat tarihinde yükselmişti. Sonrasında ise Bitcoin 10 günlük yatay bir trende girdikten sonra son günlerde yaşadığımız yükseliş hareketine şahit olduk.

Özetlemek gerekirse; 19 Şubat Bitcoin fiyatı 3.880 doların altında 4 saatlik kapanışlar gösterirse yükselişin düzeltme hareketine girmiş denilebilir. Bu durumda 3.800 dolar hatta 3.750 dolar seviyelerine kadar bir düzeltme telafi edilebilir seviyeler olarak kabul görebilir. Bu seviyelerin altı ise yükseliş trendinin sonlanması anlamını taşıyabilir.

3.880 dolar üzeri ise yukarıda bahsettiğimiz direnç alanları geçme mücadelesinin başlamasına neden olacak gibi görünüyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin