featured
EOS

19 Mayıs EOS incelemesi: Fırtınanın dinmesi mi bekleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir haftayı da geride bırakıp hafta sonuna girdiğimiz şu saatlerde EOS görünümü incelendiğinde, son 24 saatlik saat diliminde sakin bir seyir izlediğini görüyoruz. Birçok analist bu günlerde kripto para piyasasının düşüş trendi ile ilgili bazı endişelere sahip. Birçoğu ise bu negatif yönde görünen trendin önümüzdeki ayda devam edeceği görüşüne sahip. Fakat geçtiğimiz aylarda beklentilerin tersi durumlarının da gerçekleştiğine şahit olduk.

EOS özelinde incelememizi yapmaya devam edersek, yazımızın yayına hazırlandığı dakikalarda kripto paranın hala 13 doların altında seyrettiğini görüyoruz. Hafif bir yükselme eğimi gösteren EOS 19 Mayıs sabah saatlerinde Coincapmarket verilerine göre 12,90 dolardan el değiştiriyor. Kripto piyasasında hala 5. Sıradaki yerini koruyan EOS’un toplam piyasa içerisindeki sermaye miktarı ise 11 milyar doların biraz üzerinde. Son 24 saatlik artış oranına baktığımızda ise yüzde 2,29 ile hafif artıda seyrettiğini söyleyebiliriz.

EOS YTD

Kripto para piyasasının geçtiğimiz hafta başlayan düşüş trendinden genel olarak bütün coinlerin etkilendiğini gördük. EOS ise geçen hafta başlayan düşüş trendinden nasibini alarak 11 Mayıstaki 17,68 dolarlık fiyatından bugün itibariyle 12,90 dolara kadar düşerek, bir haftalık zaman Aralığında 5 dolara yakın bir azalmaya şahit olduk.

EOS’un yılın zirvesini yaptığı 29 Nisan tarihini baz alarak konuşursak mevcut yılın başından bu tarihe kadar olan süreçte (YTD)  yaklaşık yüzde 200 oranında değer kazandığını görüyoruz. Daha sonra ise bu zirvede tutunamayan EOS, ilerleyen günlerde güçlü bir momentum yakalayamayarak, düşüş trendine girdiğini söyleyebiliriz.

EOS main-net geçisi beklentileri hala geçerli

Bu arada EOS’un kullanım alanında biraz bahsetmek gerekirse, EOS merkezsiz uygulamaları (dApps) çalıştırmak için kullanılan yenilikçi bir Blockchain platformuna bağlı olan bir kripto paradır. Haziran ayının ilk haftasında başlatılması planlanan EOS’un main-net (ana ağ) lansmanı ile ilgili ise birçok beklenti bulunuyordu. Fakat genel ayı piyasası olarak adlandırabileceğimiz trend etkisi, bu beklentileri gölgeleyerek, coinin 13 doların altında kalmasına neden oldu. Bazı uzman yorumları ise, bu beklentilerin hala geçerli olduğu, EOS’un fırtınanın dinmesini beklediğini ve coinin pozitif momentum yakalayarak, yakın zamanda sağlam kazanımlar elde edebileceğini savunuyor.

ambcrypto

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin