XRP
XRP, 1 dolara ulaşmadan önce bu kritik direnci kırmalı

19 Kasım XRP fiyat analizi: XRP düşüş trendini kıramadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

19 Kasım XRP fiyatı için kritik noktaları şu şekilde belirledik:

  • XRP hafta sonu 47 sentten yükselişe başlayıp 53 sente kadar kısa süreli bir ralli yaptı.
  • 51 sent direncinin kırılması ile düşüş trendinin üstüne çıkılsa da XRP 53 sent direnci geçilemedi.
  • Dün akşam saatlerinde başlayan satışlar XRP’yi bugün öğle saatlerinde 0,4750 dolar seviyesine kadar düşürdü.

19 Kasım XRP fiyat hareketleri

XRP, hafta sonu yine kripto piyasasından ayrışan fiyat hareketleri göstererek hızlı bir yükselişe başladı. 47 sent civarından başlayan bu yükseliş ile kısa sürede önemli direnç seviyesi olan 51 senti geçen XRP, sonrasında fiyatını 53 sente kadar çıkardı.

Dün gün boyunca bu ikinci hedefini de geçme mücadelesi veren XRP/USD paritesi satış baskısının ağırlığını kaldıramayınca 53 sent seviyesinden bu sefer düzeltme hareketine girdi. Bu satışlar ise hafta sonu elde edilen tüm kazanımları sildi.

Piyasa genelinde yaşanan satış dalgasından etkilenen XRP, mevcut trendine dönmüş oldu. Hafta sonu yaşanan ekstra yükseliş, şu an XRP’nin daha da değer kaybetmesini önlemiş oldu.

XRP’nin öğle saatlerinde bulunduğu fiyatı (0,4760 dolar) ile 4 saatlik hareketli ortalamalarının altında kalması ile negatif görünümde devam ettiğini görüyoruz. Grafikte görülen düşüş bandı içerisinde devam eden XRP için 0,4725 dolar seviyesinin önemli bir destek olabileceğini düşünüyoruz. Gün içerisinde bu orta çizgisinin üzerinde kalmayı başarabilecek olan bir XRP, üst bandı denemek için fiyat artışına girebilir.

Bu bant hareketindeki orta çizgi aşağı yönlü kırılırsa bu sefer XRP’nin 43 sent civarında aşağı yönlü eğilimli belirlediğimiz bandın alt çizgisini deneyebileceğini ön görüyoruz.

Bu belirlediğimiz trend çizgileri üzerinde anlamlı tepkiler veren XRP/USD hareketlerine göre pozisyon alınması oldukça önemli gibi gözüküyor.

XRP için önemli teknik göstergeler

4 saatlikte MACD göstergesinin olumlu görünümünün an itibarıyla negatife döndüğü görülüyor. Bu durum orta çizgisinin aşağı yönlü ihlali halinde düşüş için tetikleyici olabilir.

Stokastik osilatörün ise aşırı alım bölgesinden başladığı düşüşün hızlı şekilde devam ettiği görülüyor. Aşırı satım bölgesine kadar bir düşüş XRP için mümkün görünüyor. Ayrıca RSI 38 seviyesi ile ve CCI negatif konumu ile düşüş için sinyal üreten diğer önemli göstergeler olarak karşımıza çıkıyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin