18 OCAK Bitcoin
18 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC hafta sonuna nasıl girecek?

18 Ocak Bitcoin fiyat analizi: BTC hafta sonuna nasıl girecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • BTC dün 3.580 dolar seviyesine tutunmayı başararak dolar karşısında değerini 3.600 bandına taşımayı bildi. (Binance verileri)
  • 600 bandına ise yükselişler kısıtlı kalarak BTC/USD paritesi en yüksek 3.635 dolara kadar yükseldi.
  • Yeni gün başlangıcında fiyat bir miktar gevşese de 3.588 dolar seviyesinde 100 saatlik hareketli ortalamada alıcılar ile karşılaşarak yeniden yükseliş ivmesine girdi.

18 Ocak Bitcoin fiyat analizi

Dünkü fiyat hareketlerinde düşük miktarda olsa yükseliş görülmesi Bitcoin’in fiyatını daha çok yatayda fakat yukarı yönlü görünüm göstermesini sağladı. Bu yukarı yönlü görünümü ise saatlik grafikte 100 saatlik hareketli ortalamanın 200 saatlik hareketli ortalamayı geçmesi ile teyit ediyoruz.

BTC/USD paritesi yeni güne düşüş ile başlayarak önemli hareketli ortalama seviyelerini test etti.  Asya işlem saatlerinde yaşanan bu düşüş Bitcoin fiyatının 3.588 dolara kadar gerilemesine neden olurken bu seviyenin 100 HO’ya denk gelmesi ve bu noktada alıcılar ile karşılaşılması günün ilerleyen saatlerindeki fiyat hareketinin yükseliş yönlü olması adına olumlu bir aksiyondu.

Öğle saatlerine doğru 3.600 değerini koruyan Bitcoin yükseliş yönlü hareketinde ilk kısa vadeli direnci olan 3.620 doları kazanmak için mücadele edecek. Bu seviye sonrası görülen diğer direnç noktaları sırasıyla 3.640 ve 3.675 dolar olarak görülüyor.

BTC/USD paritesinin 3.620 – 3.640 dolar direnç aralığını geçememesi durumunda bu sefer satışların ağır basma ihtimali yükseliyor. Olası bir düşüş hareketi için destek noktaları ise 3.580 dolar ve sonrasında 3.560 dolar olarak takip edilebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD grafiğinde;

  • MACD pozitif bölgedeki konumunu koruyor. Henüz negatif bölgeye geçmemiş olması olumlu algılanabilir.
  • Stokastik RSI, dünkü görünümünde bir miktar yükselişi işaret ediyordu. Şu an ise aşırı alım yapıldığını işaret ederken, bu seviye satış baskısı oluşturabilir.
  • RSI ise henüz 0 seviyesinde üzerinde kaldığı için olumlu hareketleri destekleyebilir. 50 seviyesinin altına inebilecek fiyat hareketleri oluşması durumunda satış baskını tetikleyen önemli etmenlerden biri olabilir.

Teknik göstergeler karışık sinyaller verirken, olası bir düzeltme hareketinin destek seviyelerine tutunup tutunamaması durumu oldukça kritik olacaktır. Destek seviyeleri iyi savunulabilirse bu noktalardan alınan güç ile hızlı yükseliş hareketleri görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin